IZLOŽBA DO 9. OŽUJKA

100. ROĐENDAN KLUBA! Na Korzu otvorena izložba „Veslački klub Jadran Rijeka 1922 – 2022“

Povodom obilježavanja 100. obljetnice Veslačkog kluba Jadran Rijeka na postamentima na Korzu postavljena je retrospektivna izložba o dugoj povijesti kluba.

Izložba fotografija posvećena je najznačajnijim događajima, uspjesima i najuspješnijim pojedincima Veslačkog kluba Jadran, a izložbu su otvorili predsjednik Veslačkog kluba Jadran Ivo Zrilić i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

„Rijetki su klubovi koji se mogu pohvaliti da postoje toliko puno godina, ali mogu reći da je ovo naših tek prvih stotinu godina postojanja“, rekao je Zrilić i zahvalio Gradu Rijeci na mogućnosti postavljanja ove izložbe na Korzu, ali i u svoj pomoći koju pružaju klubu.

„Mi ćemo tijekom cijele ove godine brojnim programima i manifestacijama obilježavati našu veliku godišnjicu, a u prosincu planiramo predstaviti i monografiju. Prvo događanje je pak već ove subote kada će se u dvorani Centra Zamet održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima na koje nam stižu najbolji veslači i veslačice iz Hrvatske i okolnih zemalja“, rekao je Zrilić i dodao kako se nada da će ova izložba kao i bogata povijest kluba potaknuti mlade ljude da se pridruže kolektivu kluba koji trenutno broji oko stotinjak članova.

Sretan stoti rođendan klubu poželio je i riječki gradonačelnik Filipović koji im je u budućnosti poželio što više uspješnih godina rada i uspjeha.

„Nemoguće je nabrojati sve uspjehe kluba čiji su sportaši sudjelovali na Olimpijskim igrama, svjetskim, europskim i državnim natjecanjima. Na neki način kroz povijest kluba ispričana je i povijest našega grada i drago mi je što njihovu veliku obljetnicu slavimo baš u ovoj godini kada je Rijeka i Europska prijestolnica sporta“, rekao je gradonačelnik i dodao kako je Jadran jedan od naših najuspješnijih klubova.

„Vaš rad podržavat ćemo i dalje koliko god budemo u mogućnosti i želim vam što više novih članova i velikih uspjeha“, zaključio je Filipović svoju rođendansku čestitku.

Veslački klub Jadran Rijeka slijednik je veslačkih klubova Rožnica, Uskok i Vila osnovanih na Sušaku početkom 20. stoljeća.

1949. godine svi sušački i riječki veslački klubovi objedinjuju se u Veslački klub Jadran Rijeka.

Tijekom 100 godina uspješnog rada kroz veslački klub je prošlo nekoliko tisuća djece i mladih iz Primorsko – goranske županije. Članovi Veslačkog kluba Jadran Rijeka nastupali su na svim vrstama veslačkih natjecanja ostvarujući zapažene rezultate, a klub predstavlja jedan od glavnih stupova nosioca kvalitete i izvrsnosti među sportskim kolektivima u Rijeci i okolici.

Izložba na postamentima ostaje do 9. ožujka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari