RITEH FEST

Virtualno iskusite laboratorije Tehničkog fakulteta u Rijeci u Danima otvorenih laboratorija

Virtualno iskusite laboratorije Tehničkog fakulteta u Rijeci u Danima otvorenih laboratorija

Tehnički Fakultet u Rijeci poziva sve zainteresirane, a posebice srednjoškolce, da  posjete druge po redu Dane otvorenih laboratorija koji će započeti u ponedjeljak 28.2. na virtualnoj platformi RITEH Fest

Da podsjetimo, prvi  Dani otvorenih laboratorija također su održani na jedinstvenoj i inovativnoj internetskoj komunikacijskoj platformi RITEH Fest te pobudili izniman interes i dostigli zavidnu posjećenost. Ove godine, u proširenom izdanju, posjetitelji će se kroz tjedan dana moći upoznati s više od 20 laboratorija te tehnološkim  alatima i novitetima koji se koriste na Fakultetu.  

Svi zainteresirani tako će vidjeti rad pneumatskog mišića u Laboratoriju za hidrauliku i pneumatiku, Charpyjevo klatno na djelu u Laboratoriju za dinamičku izdržljivost konstrukcija ili pak sistem prepoznavanja lica putem aplikacije CloudFace u komunikaciji uživo preko kamere pri Laboratoriju za umjetnu percepciju i autonomne sustave. Svi laboratoriji pružit će uvid 360 stupnjeva u prostorije, a  u svakom laboratoriju nalazit će se  hot spotovi na kojima će se vršiti određeni pokusi čime će se svi uključeni moći upoznati sa stvarnim radom u laboratorijima i profesorima koji ih provode.

Kroz laboratorije prezentiraju se četiri studijska programa Tehničkog fakulteta u Rijeci – računarstvo, elektrotehnika, strojarstvo i brodogradnja gdje studenti primjenjuju teorijsko znanje kroz rad i razvijaju analitičke i kreativne vještine. Upravo mogućnost apliciranja naučenog kroz laboratorij razlog je zašto studenti ovog fakulteta nižu brojne uspjehe na prestižnim natjecanjima i dolaze do iznimnih tehnoloških otkrića i međunarodnih priznanja.

Iako virtualno, namjera Fakulteta je  učenike srednjih škola, a potencijalno buduće studente, upoznati s Fakultetom te im prikazati kako izgleda jedan uobičajeni dan studenta. Kroz otvaranje Fakulteta javnosti  želi se potaknuti znatiželja i kreativnost srednjoškolaca i motivirati ih se da svoju karijeru usmjere ka tehnološkim znanostima odabirom jednog od studija na Tehničkom fakultetu u Rijeci ili nekog drugog srodnog fakulteta.

Vrhunsko opremljeni laboratoriji desetljećima su inkubator znanja i prakse; Tehnički fakultet u Rijeci upravo njih smatra ključnima u obrazovanju svojih studenata u mlade inženjere jer kroz rad na zadacima i projektima oni stječu vještine potrebne za  daljnji profesionalni napredak bilo u vidu uspjeha na prestižnim natjecanjima ili pak u pronalasku adekvatnog zaposlenja.

Dani otvorenih laboratorija ponudit će online prezentaciju Fakulteta gdje će svi zainteresirani dobiti osnovne informacije o studiju i studijskim programima, uvjetima za upis, mogućnostima zapošljavanja te će moći postaviti pitanja vezana za studij i studentski život. 

Implementacija znanja i inovacija u digitalnom dobu prepoznatljiva je osobina Tehničkog fakulteta u Rijeci što dodatno potvrđuje njegovu reputaciju kao jednog od inovatora na tom polju te ga svrstava među svjetski priznate tehničke fakultete.

Dani otvorenih laboratorija traju od 28.2. do 5.3.2022., a možete mu pristupiti na ovoj poveznici

Pridružite nam se u virtualnoj šetnji kroz laboratorije, a za  više informacija o događanju i Tehničkom fakultetu u Rijeci posjetite njihove službene Internet stranice, Facebook, Instagram, LinkedIn i TikTok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari