DOMAĆI PROIZVODI

100% ZAGORSKO! Ovog vikenda u Rijeku stižu autohtoni zagorski proizvodi

Osmu godinu manifestacija „100% Zagorsko“ predstavlja autohtone proizvode Krapinsko zagorske županije u Rijeci. Preko 50 izlagača diljem Korza izložit će poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, a predstavit će se i obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizam, hoteli te restorani i kulturne ustanove.

Uz zahvale na gostoprimstvu, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je kako je KZŽ među najboljim kontinentalnim turističkim destinacijama, te da su gosti iz Primorsko-goranske županije među najbrojnijima, što pripisuje upravo ovoj manifestaciji.

Zamjenica župana PGŽ-a Marina Medarić zaželjela je dobrodošlicu prijateljima iz Zagorja i čestitala što dosljedno potiču i razvijaju svoje autohtone proizvođače koje je stanovnicima PGŽ-a uvijek drago vidjeti, pozvavši svih na dolazak i degustaciju.

VIDEO DANA:

U bogatoj ponudi naći će se nagađivano bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće,  rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Organiziran je i turistički kutak, cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i popratni glazbeni program.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović podsjetio je na zajedničke projekte Grada i dviju županija, izdvojivši donaciju KZŽ-a drvenih igračaka riječkim vrtićima i glazbene ograde pored Mosta branitelja, preuzimanje modela riječkog građanskog odjela, te pomoć PGŽ-a i Grada Rijeka potresom pogođenim područjima.

Manifestacija 100% Zagorsko bit će održana u petak, 27. kolovoza od 8 do 22 sata i u subotu od 8 do 15 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari