24. OBLJETNICA: Na Mostu hrvatskih branitelja položeni vijenci u spomen 128. brigade HV “Sveti Vid”

Izaslanstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Udruge 128. brigade HV „Sveti Vid“ položilo je vijence na Mostu hrvatskih branitelja povodom 24. obljetnice osnutka brigade.

U ime Grada Rijeke, vijenac su položili zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić i pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Željko Jurić., a u ime Primorsko-goranske županije predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i savjetnik za razvoj civilnog društva Zlatko Mihelec.

U ime Udruge 128. brigade „Sveti Vid“ Miodrag Hećimović, Joko Đipalo, Ivan Štrković, Nenad Bukvić, Sveto Zurak, Milorad Drača, Mario Juranić, Herman Sušnik i Zdravko Nemet.

128. brigada je osnovana 22. listopada 1991. godine kao jedina brigada na području Republike Hrvatske koju su u potpunosti činili pripadnici teritorijalne obrane, a koja je nakon izvršenja zadaća na području Rijeke prebačena na područje Like. Ova legendarna brigada također je sudjelovala i u operaciji Oluja te dala konačan doprinos u konačnom oslobođenju našeg teritorija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari