25 GODINA „MEDICA“: „Bolnica u središtu grada“ sinonim je za brzu i kvalitetnu uslugu a planiraju i ulaganja i proširenje

Uz brojne uzvanike, svečanom obilježevanju 25. godišnjice poslovanja Specijalne bolnice Medico prisustvovali su predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i župan Zlatko Komadina

Danas je svečano obilježeno 25 godina uspješnog poslovanja Specijalne bolnice Medico. Uz brojne uzvanike, svečanom obilježavanju su prisustvovali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i župan Zlatko Komadina.

Specijalna bolnica Medico započela je s radom 1991. godine kao Poliklinika Medico, kroz viziju i entuzijazam prim. dr. Milana Blaževića, osnivača i dugogodišnjeg vlasnika Poliklinike. Tada je bila druga privatna zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj te se može smatrati začetnikom i pionirom privatne prakse u Hrvatskoj.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je da je kvaliteta rada poliklinike proizašla iz stručnosti i znanja u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Medicinskim fakultetom te da ne čudi da je Primorsko-goranska županija bila pionir u osnutku Klastera zdravstvenog turizma.

“Mi već danas pružamo usluge hrvatskim građanima, ali i mnogim gostima iz inozemstva. Naša županija stasala je kao kolijevka zdravstvenog turizma već prije 170 godina”, naglasio je župan.

Bolnica je danas regionalni lider u pružanju zdravstvene usluge u privatnom sektoru. Smještena u samom centru Rijeke, opremljena je suvremenom opremom te pruža vrhunske radne uvjete. Specijalna bolnica Medico posluje pod sloganom “U jednom danu, na jednom mjestu”, što opisuje brzu, kvalitetnu i široku uslugu.

Danas Medico zapošljava 40 liječnika, 1 magistra medicinske biokemije, 20 medicinskih sestara/tehničara, 4 inženjera medicinske radiologije, 5 laboranata te administrativno osoblje. Ravnateljica Specijalne bolnice Medico je dr. sc. Nevenka Kovač, dr. med.

Garancija da će se pozitivni trendovi nastaviti su i planovi vlasnika, zagrebačke tvrtke Ergomed. Planirana ulaganja i proširenje palete specijalističkih usluga najbolja su podloga za kontinuirani rast i odlične poslovne rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari