ODLIČNA GODINA: Ovo su najuspješniji sportaši i klubovi Primorsko-goranske županije

Za natjecateljsku sezonu 2015./2016. Županija je najuspješnije sportaše i klubove nagradila ukupnim iznosom od 240.700 kuna

Primorsko-goranska županija održala je tradicionalno primanje najuspješnijih sportaša i klubova Primorsko-goranske županije. Tom prigodom župan Zlatko Komadina dodijelio je županijske nagrade najuspješnijim sportašima i klubovima. Svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Marko Boras Mandić te predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, prenose mrežne stranice PGŽ.

sportasi2

Za natjecateljsku sezonu 2015./2016. Županija je najuspješnije sportaše i klubove nagradila ukupnim iznosom od 240.700 kuna.

Župan Komadina kazao je da je ova prigoda važna kako bi se sjetili svih koji su ostvarili vrhunske sportske rezultate i time dali doprinos promociji županije.

“Ova godina bila je iznimno uspješna za sport Hrvatske i PGŽ i nastojimo na razne načine pokazati da cijenimo to što činite, a sami znate koliko to traži odricanja. Županija nastoji, u okviru svojih mogućnosti, nagraditi sportaše. Pokušavamo zajednički raditi na stvaranju još veće kvalitete u struci kroz gradnju i investiranje u objekte. Svjedoci ste i rekreativnog ulaganja u Platak. Gdje god ima nešto od sporta i rekreacije, to potičemo na razne načine. Mislim da smo na dobrom tragu, naravno skromno, ali sa vjerom da ćemo u budućnosti sve bolje i sve više zajednički stvarati uvjete za sport i da ćete vi imati sjajne rezultate”, rekao je župan.

sportasi5

Atletičarka Sara Kolak zahvalila u ime svih sportaša što Županija prati njihove uspjehe i uvijek je uz njih. “Mislim da u ime svih mogu reći da ćemo se nastaviti truditi kako bi u 2017. godini bili što uspješniji”, poručila je Kolak.

Nagrade su dodijeljene klubovima koji su se natjecali u prvoj državnoj ligi (sezona 2015./2016.) u ekipnim loptačkim sportovima kao i klubovima koji su ostvarili rezultate na državnim natjecanjima. To su: KK “Kvarner 2010”, ŽKK “Kvarner”, KK “Škrljevo”, RK “Zamet”, ŽRK “Zamet”, VK “Primorje EB” i HNK “Rijeka”.

U protekloj natjecateljskoj sezoni HNK “Rijeka” osvojila je drugo mjesto na natjecanju prve državne lige, a ŽKK “Kvarner” drugo mjesto na natjecanju Kupa Hrvatske.

sportasi4

Nagrade su dodijeljene i sportašima – pojedincima koji su osvojili vrhunske rezultate na velikim sportskim natjecanjima. To su:

članica Karate kluba Zamet Marina Barac,
član Kick-boxing kluba Sušak Kristian Benedetti,
članica Kuglačkog kluba Mlaka Mirna Bosak,
članice Kuglačkog kluba Mlaka Ana Jambrović, Milana Pavlic i Iva Cindrić,
članice Kick-boxing kluba Sušak Lorena Jurišić i Sara Pešut,
atletičarka Sara Kolak,
vaterpolisti Anđelo Šetka, Damir Burić i Ivan Krapić,
član Društva sportova na moru Volosko Enrico Marotti,
kuglačica Kuglačkog kluba Mlaka Ines Maričić,
skijašica Skijaškog kluba Rijeka Ida Štimac,
članica Streljačkog kluba Lokomotiva iz Rijeke Snježana Pejčić,
članice Karate kluba Opatija Ivona Tubić i Azra Saleš,
članica Sportsko rekreacijskog društva Viševica iz Fužina Saša Miloš.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu održanom u kolovozu u Podgorici, hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju, a u sastavu reprezentacije nastupio je član Vaterpolskog kluba Primorje iz Rijeke, Lovro Paparić.

Kuglačice Kuglačkog kluba Mlaka osvojile su brončanu medalju u Bolzanu, Italija,a na Final Four natjecanju Lige prvaka održanom u Bambergu, Njemačka osvojile su brončanu medalju.

Osim sportašima, Županijska nagrada dodjeljuje se i klubovima čiji su sportaši nastupili na seniorskim, odnosno na juniorskim svjetskim, europskim prvenstvima i svjetskom kupu kao priznanje za kvalitetan i sustavan rad koji je rezultirao postignućem sportaša, i to (seniorska kategorija):

Atletskom klubu Kvarner, Rijeka – po dvije nagrade,
Streljačkom klubu “Lokomotiva”, Rijeka – po dvije nagrade,
Društvu sportova na moru Volosko, Opatija,
Kuglačkom klubu Mlaka,
Karate klubu “Opatija”,
Sportsko rekreacijskom društvu Viševica, Fužine,
Vaterpolo klubu “Primorje EB”.
Juniorska kategorija:
Karate klubu “Zamet”, Rijeka,
Kick-boxing klubu Sušak,
Kuglačkom klubu Mlaka,
Vaterpolo klubu “Primorje EB”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari