NASTAVLJA SE CIJEPLJENJE

4.000 DOZA! U dvorani Zamet cijeli tjedan nastavlja se masovno cijepljenje građana

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije u suradnji Domom zdravlja od 6. – 10. travnja nastavlja s drugom prioritetnom fazom cijepljenja starijih osoba od 65 godina i kroničnih bolesnika. U navedenom periodu utrošit će se oko 4000 doza cjepiva.

Cijepljenje će biti realizirano metodom poravnanja, što znači da će oni liječnici koji imaju više necijepljenih pacijenata iz prioritetne skupine slati više svojih pacijenata od onih liječnika koji imaju manje takvih neprocijepljenih pacijenata.

Cijepljenje zakazano za 7. i 8. travnja u zametskoj dvorani bit će organizirano u dvije smjene, od 8-12.30 h i 13-18 h, a za navedene dane planirano je oko 3000 doza cjepiva. Cijepljenje će provoditi po 6 timova u smjeni, od čega će 3 tima biti formirana od djelatnika NZZJZ PGŽ.

U subotu 10.4. od 8-14 h, cijepljenje u zametskoj dvorani provodit će se u jednoj smjeni s oko 1000 doza cjepiva i 6 cijepnih timova Doma zdravlja i koncesionara, a 1 tim cjepitelja NZZJZ PGŽ brinut će se za logistički zahtjevno postupanje s cjepivom na izdvojenom mjestu dvorane.

Uz koordinatore akcije i članove cijepnih timova iz Zavoda, za navedene potrebe akcije bit će angažirani županijski i gradski Crveni križ te studenti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari