80 AUTOBUSA DNEVNO: Crikvenica je uspješno smanjila gužve vinjetama, ali prijevoznici su našli ‘rupu u zakonu’

Turisti se tako u samom središtu grada ponašaju kao da su u kampu

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Grad Crikvenica uspješno je proveo plan za smanjenje ljetnih gužvi. Unatoč negodovanju turističkih prijevoznika, autobusi s jednodnevnim kupačima u središte grada mogu ući samo ako plate vinjetu od 40 tisuća kuna. Ipak, prijevoznici su doskočili zabrani pa putnike iskrcavaju na magistrali.

Turisti od kojih su mnogi stigli na samo jedan dan napunili su crikveničku plažu. Terasa kafića prazna, a oni kojima je prevruće na plaži, sendviče i pivo konzumiraju u gradskom parku. Tako, kažu, štede.

Turisti se tako u samom središtu grada ponašaju kao da su u kampu. Prijateljice su stigle na jednodnevni izlet iz Otočca.

“Popodne se vraćamo u pola pet i cijelo vrijeme ćemo biti tu na plaži. Cijena izleta je 110 kuna. To je samo prevoz i uopće nije previše jer je riječ o povratnoj karti. Same ponesemo sendviče“, rekla je Đurđica.

Autobus ih nije iskrcao u centru Crikvenice jer nije imao vinjetu. Grad Crikvenica za turističke autobuse koji iskrcavaju goste u centru uveo je za sezonu vinjetu od 40 tisuća kuna. Morali su, jer je na dan i do 80 autobusa radilo prometni kolaps.

“60 do 80 autobusa u jednome danu, to je zbilja predstavljalo problem. S uvođenjem ove odluke i ovoga režima ulaska u grad do sada, mogu reći da je taj problem riješen”, komentira Mario Jelčić, pomoćnik direktora Komunalnog društva Eko Murvica Crikvenica.

Prodana je samo jedna vinjeta, neobično malo s obzirom na ogroman broj autobusa koji su dolazili. Nisu odustali, nego očito varaju sustav.

“Naš autobus nije imao vinjetu, ali imao je drugi od istog prijevoznika. Prekrcali smo se iz jednog autobusa u taj drugi”, kaže Desa iz Zagreba.

Neki izletnike iskrcavaju na magistrali kako bi izbjegli kazne, a nekima je očito lakše hvatati krivine u zakonskim propisima.
Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari