ADVENT NA GRADINI: Evo detalja otvaranja manifestacije 2. prosinca

Paljenjem stotina tisuća lampica započinje bajkoviti Advent na Gradini

Spektakularnim paljenjem stotina tisuća lampica kojima je ukrašen Trsatski kaštel u nedjelju, 2 prosinca, započinje još jedan Advent na Gradini! Ove će godine blagdani na Gradini biti uistinu čarobni – uz 16 kilometara božićnih lampica, najveću krunu u Europi te veličanstvene jaslice, tu je i bajkovito klizalište s najljepšim pogledom na Kvarner te adventski park prepun iznenađenja.

Bogat program otvaranja Adventa na Gradini započet će u 17:00 sati nastupom plesne skupine RI Dance, a u glazbenom dijelu programa koji počinje u 18:00 sati, u pratnji gitarista Miroslava Gugića zapjevat će Nina Kraljić, pobjednica prve sezone popularnog showa The Voice, dobitnica Porina i predstavnica hrvatske na Eurosongu.

Za posebni ugođaj zadužen je RI Brass kvintet koji čine puhački solisti Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca: Ivica Lukanec i Luka Horvat na trubama, hornist Vinko Rožić, trombonist Marijan Orešković te tubist Romano Hantih. Osim klasičnih skladbi pisanih baš za brass kvintet i raznih aranžmana opernih djela, u njihovom repertoaru mogu se pronaći i popularne europske, američke i latinoameričke skladbe te glazbe iz filmova.

Glazbeni dio programa začinit će i Dino Antonić acoustic trio, koji uz svestranog riječkog glazbenika čine i Dorian Cuculić na klavijaturama te Dino Ivelja na bas gitari.

Svečani trenutak paljenja lampica dogodit će se točno u 18:00 sati, a tijekom prosinca i siječnja svi posjetitelji moći će uživati u čak 18 različitih programa.

VIDEO DANA (25.11.2018):

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari