U SUBOTU

Galerija | „Ajkule“ organizirale ekološku akciju u okviru projekta „More spaja”

U subotu, 3. lipnja, u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Ajkula” u Omišlju je održana ekološka akcija pod nazivom „More spaja – Omišalj 2023.“, a na kojoj su se okupili brojni ronilački klubovi.

Jedan od razloga provedbe navedene ekološke akcije u Općini Omišalj je i obilježavanje 20. godišnjice dolaska Svetog Oca pape Ivana Pavla II, koji je od 05. do 09. lipnja 2003. godine boravio u gradu Rijeci, a iz Općine Omišalj krenuo je morskim putem katamaranom „Judita“ na svoj 100-ti hodočasnički put. Ove godine se također obilježava i 30. obljetnica pogibije Ivice Antončića koji je do vremena stradavanja bio stanovnik Omišlja te je njemu u čast i slavu provedena prva ovogodišnja ekološka akcija i to u njegovom Omišlju.

Ekološka akcija održana je na širem obalnom prostoru uvale Pesja. Okupilo se više od 80 sudionika od čega 30 ronioca koji su uz pomoć volontera sa kopna i uz pratnju barki i plovila izvukli iz podmorja razni otpad (gume, staklo, željezo, stolice, plastika, akumulator) čime je još jedan obalni pojas našeg mjesta u Hrvatskom primorju postao ljepši i čišći.

U provedbi eko akcije uz naše članove sudjelovali su i članovi lokalnih udruga i institucija i to veterani UDVDR-Podružnica Omišalj, DVD Njivice, ŠRD Zubatac, KPA Adria Kraljevica , KPA Crikvenica, KPD INA Kostrena, DVD Crikvenica i DVD Drenova, udruge Jedro i krilo i ATJ 90 Diver, te pripadnici Jedinice Specijalne i Intervente policije Rijeka. Osim navedenih, akciji su se pridružili i ronioci Ronilačkog saveza Karlovačke županije i članovi njihovih klubova Ronilački klub Zrinski i KPA Karlovac.

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula redovito se uključuje i organizira akcije čišćenja podmorja i morske obale. Spomenuta akcija u Omišlju jedna je od nekoliko ovogodišnjih ronilačkih eko akcija Primorsko-goranskoj županiji, a sljedeća akcija će se održati 17. lipnja u riječkoj luci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari