AKCIJA MLADIH: “Ako je i tebi Pun k____ problema, budi i ti dio rješenja”

Akcija mladih poziva sve građane da 2. prosinca u što većem broju izađu na izbore za vijeća mjesnih odbora.

“Smatramo da su izbori za vijeća mjesnih odbora jedni od najvažnijih izbora koje pruža demokracija. Oni su onaj prvi stup i poveznica s biračima, njihovim lokaliziranim problemima i potrebama. Na žalost građana Rijeke, vlast na čelu s SDP-om je od mjesnih odbora, te i od samih izbora za iste, napravilo lakrdiju. Građani Rijeke danas ne znaju što rade njihovi mjesni odbori, koje su im ovlasti, te tko sjedi u istima. Za sve nabrojano jedini i isključivi krivac je vlast u gradu i gradonačelnik Obersnel koji je od mjesnih odbora napravio nefunkcionalne jedinice koje imaju smiješan proračun i skoro nikakve ovlasti. Kada se sve to uzme u obzir nije ni čudo da su građani nezainteresirani za rad mjesnih odbora, sudjelovanje u njima a pogotovo za izbore.”, rečeno je danas na konferenciji za medije Akcije mladih kojom je ta politička stranka najavila svoje sudjelovanje na izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke.

“Osnova našeg programa stoji iza slogana naše kampanje, a to je “Pun mi je k___*- problema. Budi i ti dio rješenja!„ Mi mjesne odbore vidimo kao razinu vlasti koja aktivno surađuje s građanima u poboljšanju njihove životne sredine. Nećemo obećavati prazna obećanja i prodavati maglu, već ćemo se koncentrirati na individualne probleme svakog kvarta.”, dodali su na pressici.

Akcija mladih se uvijek zalagala za direktno odlučivanje građana poput anketiranje o njihovim prioritetima, istaknuli su iz Akcije mladih i dodali kako će se uvijek zalagati i za uređenje zelenih zona, dječjih parkova, zona prilagođenih mladima, kao i osobama starije životne dobi…

“Osim toga, naši predstavnici u vijećima mjesnih odbora pazit će na racionalno trošenje sredstava i ukazivati na nepravilnosti poput postavljanja klupe i koša za smeće u iznosu od 20 tisuća kuna”, rečeno je.

“S obzirom da se mjesni odbori u gradu Rijeci vode centralistički s Korza 16, poput države iz Zagreba (na što stalno gradonačelnik Obersnel ukazuje) naši gradski vijećnici zalagat će se za povećanje ovlasti vijeća mjesnih odbora te reorganizaciju mjesne samouprave i stvaranje gradskih četvrti ili kvartova. Osim toga borit će se za povećanje proračuna mjesnih odbora s obzirom da su trenutni proračuni uvredljivi, pogotovo kada se uzme u obzir da je proračun Grada Rijeke 1 milijardu kuna, a prosječni proračun mjesnog odbora 30.000 kn, ili 0.003 % proračuna grada”, zaključili su iz Akcije mladih.

Akcija mladih na ove izbore izlazi samostalno i to u 11 izbornih jedinica:

Belveder, nositeljica liste Lara Vrsalović,
Brajda – Dolac, nositeljica liste Helena Pehovac Baričević,

Bulevard, nositelj liste Darko Brusić,
Draga, nositeljica liste Viktorija Vlahov,
Gornji Zamet, nositelj liste Damir Klarić,
Kantrida, nositelj liste Bojan Hodap,
Kozala, nositeljica liste Zvjezdana Donadić,
Pašac, nositelj liste Toni Staver,
Podvežica, nositeljica liste Danijela Sakić,
Škurinjska draga, nositelj liste Vladimir Mudrovčić,
Zamet, nositelj liste Andrej Skočaj.

Akcija mladih će podržati i neke nezavisne liste čiji su se članovi dokazali u radu na poboljšanju uvjeta života svog kvarta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views