NIJE DOBRO

Alkoholni rekorder vikenda je državljanin BIH. Potpuno pijan i bez vozačke dozvole ‘pao’ je u Delnicama. Čeka ga visoka kazna!

Policija je zabilježila 263 prometna prekršaja i 40 prometnih nesreća, izvijestila je policija.

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 263 prometna prekršaja.

Od navedenog broja najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 61, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa – 37 te po 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježeno je i sedam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom te još 120 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 184 km/h zabilježena je 24. lipnja oko 12,40 sati na auto cesti A6, u blizini vijadukta Osojnik gdje se vozač osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,49 g/kg izmjerena je u noći 25. lipnja u Delnicama gdje je policija zaustavila 32-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, vozača osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka. Osim da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, također je utvrđeno kako upravlja prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije.

Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od 5.300 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 12 mjeseci na području RH.

Osim navedenih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 40 prometnih nesreća, u kojima je sedam osoba teže i sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari