ANALIZA IZBORA

Analitičar o drugom krugu: ”U Rijeci će biti napeto! Ovo je bitka između osobnosti i stranke”

Foto: Pixsells

Politički analitičar Davor Gjenero u razgovoru za Hinu ocijenio je kako je generalni rezultat lokalnih izbora u Zagrebu bio očekivan pa drugi krug izbora za gradonačelnika neće biti natjecateljski, kao i u Osijeku, dok će izbori biti natjecateljski u Splitu, ali i u Rijeci.

U Rijeci je Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HSS) osvojio 30,25 posto glasova, a u drugom će se krugu boriti protiv nezavisnog Davora Štimca koji je u prvom krugu odnio 16,10 posto glasova. Gjenero navodi kako je tu situacija slična kao u Splitu – sukob između osobnosti i stranačke mašinerije.

Povezani VIDEO:

“Filipović je kandidat bez identiteta, kojeg nosi dobar PR i jaka stranačka organizacija, a Štimac nudi nekakvu političku alternativu. Štimčev problem je to što je u prvom krugu u Rijeci bila izrazito niska izlaznost”, ističe, a nizak odaziv na izbore uvijek pogoduje onima koji čuvaju vlast.

Kao zanimljivost u Istri Gjenero navodi kako se iz ciklusa u ciklus pokazuje da je IDS na razini županije neprikosnoven, ali zato izgube poneki grad ili općinu, češće od neovisnih lista.

“Oni će kroz koji ciklus postati dosta ranjivi, a njihova većina neće biti tako neprikosnovena ako nešto vrlo brzo i odlučno ne promjene u stranačkoj organizaciji”, poručio je, piše Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari