PROVJERE I U KBC-U RIJEKA

‘Analiziramo uzorke sokova i vode iz riječkih kafića’, poručuju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

Screenshot RTL

I u KBC-u Rijeka su rekli kako provjeravaju sve navode o mogućem trovanju

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Novom listu su jutros potvrdili kako im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.

Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost, nakon panike koja se podigla sinoć kolanjem ogromnog broja SMS i WhatsApp poruka s tvrdnjama da je u riječkoj bolnici zabilježeno nekoliko slučajeva pacijenata s doslovno sprženim jednjacima i želucima.

U porukama se navodi teza kako je u prodaju puštena serija bočica koje su čišćene kiselinom i nakon toga nisu dovoljno adekvatno isprane.

“Do mene je došla informacija iz pouzdanog izvora… postoje već dva trovanja kiselinom na gastro, ne kod nas, ali u našem gradu, ljudima su spaljeni želudci i jednjaci, i imat će strašne posljedice, nisu još sigurni da li netko truje boce ili je greška u proizvodnji. Upozorite djecu i druge bližnje”, stoji u jednoj od poruka.

Podsjetimo, Riportal je početkom listopada već izvijestio o tome kako je odlazak na ručak u jedan riječki restoran za 41-godišnjaka umalo završio kobno. Samo nekoliko kapi mu je spalilo utrobu, odvezla ga je Hitna. Do sada je smršavio 20 kilograma i moraju mu širiti jednjak da bi mogao gutati juhu ili puding…

Službene potvrde novih trovanja, međutim, još uvijek nema. U KBC-u Rijeka su rekli kako provjeravaju sve navode i da su zatrpani upitima medija, piše Novi list.

Neslužbena informacija govori o slučaju jednog pacijenta s ozljedama jednjaka, ali kod njega još nije najjasnije što je uzrok.

O svemu će se tijekom današnjeg dana oglasiti i iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari