SPORO, SPORIJE U RIJECI

Video | RIJEČANI PROSVJEDUJU Dva mjeseca kopaju 120 metara ulice: ‘Ne rade ništa cijelo jutro. Brbljaju, a onda odu na marendu’

Prelila se čaša strpljenja mještana jedne riječke ulice! Radovi na novom kanalizacijskom sustavu odsjekli su ih od ostatka svijeta, a agoniji koja traje tjednima još nema kraja. Zato su se danas okupili na mirnom prosvjedu. Više u video prilogu!

Dosta im je nerada bagera u ulici! Duga 120 metara, raskopana je prije dva mjeseca, pa građani ne mogu autima prići svojim domovima. Ni nitko drugi!

“Da dođe do nekakve ugroze, ugroze požara, da hitna treba prići jer ovo je slijepa ulica, ne znam na koji bi način došli”, zabrinut je Hrvoje Oreč koji živi u ulici.

Žive šest kilometara od centra Rijeke, ali još imaju septičke jame umjesto kanalizacijskog sustava, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Radovi počeli u rujnu, a mještane blokirali i izludili

“Ma ovo je više nego presporo, ovo nema, nema nikakvoga smisla, ovo radi od gdje smo mi, neka snimi malo, snimite malo, evo odavde gdje sad stojimo pa do kraja trebalo im je više od mjesec dana”, uzrujano pojašnjava Đuro Dragović.

“Da su dvojica radnika pravih, s krampom i lopatom, to bi dosad već bilo gotovo! Pa ne rade nikad ništa, je l’ vi čujete stroj sada, ne čujete? Pa baš se čudim da u svakom ovom sjedi po radnik i ne rade ništa! Pa čitavo jutro tako”, dodaje susjed Marijan Barišić.

Tu su danas dva bagera. Građani prate svaki korak radnika jer su u 60 dana riješili oko 80 metara kanala.

Ivana Simanović koja u toj ulici radi pokazuje na sat na ruci: “Imam kozmetički salon, pristup klijenticama je dosta težak, evo sad je 3 i 20 i sada su krenuli raditi”.

“Počnu raditi u 3, 3 i pol, valjda kad dođu šefovi vidjeti, završiti posao, tada ozbiljno počnu raditi. I onda rade od 3 i pol do 4”, dodaje Josip Birgeš.

“Ja sam žena pa bih više napravila”

“Ja sam žena pa bih više napravila jer gledajte, njih 5 ode tam na kraj ulice u hlad kad je sunce, odu u hlad i brbljaju, ja vidim s terase, oni ne rade ništa po dva, tri sata, cijelo dopodne na primjer, onda odu na marendu, sat i pol i dva sata”, ljuta je umirovljenica Marija Krizmanić.

Danas su odlučili javno istupiti i tako pokušati prekinuti nerad izvođača radova kojemu su, kažu uzalud slali mail.

“Ovo je posljedica neorganiziranosti i nerada izvođača. Tražimo da nas upozna s projektom u onom dijelu koji se odnosi na ovu našu mikrolokaciju”, tvrdi Čedomir Jevtić.

Nisu, tvrde, dobili odgovor nego samo prebacivanje loptice na investitora, riječko komunalno društvo Vodovod i kanalizaciju.

“Dinamika radova je na izvođaču”

“Dinamika radova je na izvođaču, ovako kako kažete se ne čini da je bilo baš brzo, dobili smo informaciju izvođača da su imali problema s kvarovima na strojevima, da je to pospješilo sporije izvođenje radova, ulica bi trebala biti prohodna kroz 15 dana”, rekao nam je koordinator projekta Aglomeracija Rijeka, Alen Miličević.

To samo znači da će se zatrpati kanal, a mještani male zametske ulice voziti makadamom. Na asfalt će pričekati do kraja godine.

Nadaju se i kažu, valjda ove!, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari