STALNA BRIGA VOZAČA

Video | ANKETA Riječani, kako se snalazite s parkiranjem u centru grada?

Rijeka bi uskoro mogla dobiti nova parkirna mjesta

Rijeka plus planira proširenje parkirališta u Ciottinoj ulici te Podpinjol na lokalitetu KBC-a Rijeka.

Raspisan je natječaj za idejni projekt što je prvi korak prema povećanju kapaciteta parkirnih mjesta.

Ekipa Kanala Ri pitala je Riječane – kako pronalaze parking u gradu? Pogledajte video prilog!

Automobila je sve više, a parkirnih mjesta u Rijeci oko 6 tisuća. Bili pretplatnik ili ne, mjesto za svoj automobil teško je iz prve naći.

“Sigurno fali, sigurno. Konkretno na ovo parkiralište, tu je vjerovatno previše pretplatnika i vrlo često se desi da je parkiralište popunjeno. Ja tu stanujem u ovoj ulici i plaćam pretplatu, ali često znam čekati na mjesto.”, kaže Slavko Javorski.

“Naravno da fali, to je problem star već dosta dugo vremena i sigurno da dodatna parkirna mjesta nebi loše došla.”, mišljenja je Tihomir Dragoslavić.

“Najpametniji potez po meni bi bija, to san već razmišlja, to je na Delti napravit najmanje 2, 3 kata. Dole poslovne prostore i da novac gradu teče kako treba.”, kaže Goran Piskavec.

Osim nedovoljnih kapaciteta, problem predstavljaju i preuska parkirna mjesta.

“Mjesta na ovom parkiralištu toliko su usko napravili da jedva možeš stavit auto unutra, a za otvorit vrata i izić van treba akrobacija. Mislim, pa nismo mi svi gliste, pogotovo mi ljudi koji malo teže i hodamo pa trebali bi makar pol metra proširit.”, kaže Domagoj Fatović.

“Mislim da fali parkirališta, tipa pogotovo tu u ovoj lokaciji centar grada, pogotovo evo tamo Zagrad. Dosta su ta parkirna mjesta, mislim dosta su uska tako da niti se može izaći van iz auta tako da tamo je situacija dosta loša, a ovdje nekad se ne može ni nać parkirno mjesto.”, mišljenja je Mišel Marinović.

No, Rijeka bi uskoro mogla dobiti nova parkirna mjesta. Rijeka plus planira proširenje parkirališta u Ciottinoj ulici te Podpinjol na lokalitetu KBC-a Rijeka. Raspisan je natječaj za idejni projekt što je prvi korak prema povećanju kapaciteta parkirnih mjesta.

“Natječaj je otvoren do 29.4. tako da ćemo nakon toga, naravno, sukladno svim procedurama i planskoj dokumentaciji, evo vjerujemo uspjeti osigurat odnosno povećati taj broj parkirnih mjesta.”, otkriva Dragana Šmitran Babić, voditeljica odjela za odnose s javnošću.

Ali zato su cijene u usporedbi s drugim gradovima realne, smatraju vozači. A kako u Rijeka plusu kažu, takve će ostati do daljnjega.

Sve je veća i potreba za punionicama za električne automobile. Punionice trenutno posjeduju parkirališna garaža Zagrad B te parkirališta Gomila i Delta.

“Rijeka je bila uz Veliku Gorica prvak po tom pitanju postavljanja punionica za električna vozila. A kako je I njih svakim danom sve veći broj, onda vjerujemo da će se povećati potražnja za punionicama.”, dodaje Dragana Šmitran Babić.

Parkirališta nikad dosta, ali s ovim povećanjem vjerujemo da će se problem barem donekle riješiti, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari