DOBRE VIJESTI ZA RODITELJE

Video | Dvoje djece natječe se za jedno mjesto u vrtiću. Grad Rijeka na jesen otvara dva nova vrtića

Za 756 mjesta u riječkim vrtićima pristigle 1353 prijave

Rijeka, More, Sušak – tri vrtića, 756 upisnih mjesta i 1353 prijave.

No, stvaran broj vjerojatno će biti manji, jer su roditelji imali mogućnost predaja prijave za dvije predškolske ustanove. Prvi rezultati upisa objavit će se 10. svibnja, oni koji odustaju od upisa u određenu ustanovu o tome se moraju pisano očitovati.

Najveći broj, 771 prijavu, dobio je Dječji vrtić Rijeka, DV More 341, a u DV Sušak stigla je 241 prijava.

Iz Grada Rijeke poručuju: u planu su dva nova vrtića, jedan na Kampusu, drugi na Baredicama, donosi Kanal Ri.

“Ovom prilikom doista molimo roditelje da se odluče jer su se mogli pribilježiti na dva mjesta – koji vrtić je njihov prvi odabir. Konačni rezultati bit će poznati 24. svibnja. Mi opet onda imamo cijelo ljeto da bi se pripremili, dodatne kapacitete otvorili što ćemo učiniti kao i prethodnih godina”, kaže Sandra Krpan, zamjenica gradonačelnika Rijeke.

Novoupisana djeca u vrtić će krenuti 1. rujna, kada počinje nova pedagoška godina, koja donosi i dva nova vrtića. Jedan će se otvoriti u sklopu kampusa na Trsatu.

“To nam se čini kao jedna izvrsna prilika da i studenti predškolskog odgoja imaju nastavnu bazu, da zaposlenici kampusa imaju vrtić u neposrednoj blizini svoga rada. To je iskorak na razini Hrvatske i ovom prilikom se želimo zahvaliti Sveučilištu u Rijeci”, dodaje zamjenica gradonačelnika Rijeke.

Drugi vrtić, čija je realizacija u planu tijekom ljetnih mjeseci, je vrtić Baredice.

“Jer smo osigurali dodatno mjesto za djecu iz centra za odgoj i obrazovanje, njima treba veći prostor… Imamo planova i te ćemo planove ostvariti jer znamo koliko je važno da mlade obitelji imaju mjesto u vrtiću”, otkriva Snadra Krpan.

Prvi rezultati upisa objavit će se 10. svibnja. Oni koji odustaju od upisa u određenu ustanovu o tome se moraju pisano očitovati. Najveći broj, 771 prijavu, dobio je Dječji vrtić Rijeka, DV More 341, a u DV Sušak stigla je 241 prijava.

Za sada, sva tri vrtića – Rijeka, More i Sušak – za novoupisanu djecu raspolažu s 389 mjesta namijenjenih za djecu jasličkog uzrasta te 367 za djecu vrtićke dobi. Vidjet ćemo koliko će ih zaista i trebati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari