NAJAVA PROGRAMA

‘Antonja na Zvonećoj’: 17. siječnja spektakl podizanja pusta uz promenadu, harmonikaše, jelo i pilo!

U utorak 17. siječnja na Antonju u Zvoneću se tradicionalno obilježava početak pusta u širem Matuljskom kraju

Za ovu manifestaciju smatra se da je i korjen obilježavanja pusta na Liburniji.

Tim povodom iz Udruge „Domaća Užanca“ poslali su nam najavu programa koja obećava pravi spektakl na početku maškara ‘na Zvonećoj’.

Njihovu najavu prenosimo kako je odaslana, u originalnom govoru toga kraja:

“Da se užanca ne zatare ovo leto smo se si uključili va organizaciju i program Antonji na Zvonećoj.

Udruga Domaća Užanca kao glavni nositelj organizacije, Udruga Zvonejski zvončari, Udruga Jarbola – ka će prezentirat vino, celo selo.

Program počinje na pet ur s kantanun mašun va Crekve sv. Antona ki se slavi 17.01. i kemu je na čast od polovice 19. stoleća na Zvonećoj storena crekva.

Na 6:00 va škole održat će se otvorenje treće izložbi ka predstavlja Zvonejsku zvončarsku tradiciju.

Program se nastavlja na šest i pol podizanjen pusta va centre Zvoneće kega će upriličit promenadun od šatora do centra Zvoneći orkestar armunikaši škole Nike Polesa.

Nakon podizanja pusta na 7 ur va velen „grijanen“ šatore na igralište pul školi počinje fešta na kojoj nastupa Orkestar armunikaši škole Nike Polesa, Sakraboyski, Jože veš mašinov in prijatelji i Gustafi.

Kako je vavek tradicija Antonji obahajanje po konobah ovo leto je i taj del oživel. Parićane su četire lokacije OPG Ružić, konoba Sušnji pul Zlatkota, Konoba Barbovi i konoba Miholjovi kade morete degustirat autohtono vino Jarbolu i razne domaće pijači a zabavit će Vas Niko Poles trio.

Osin Jarboli za ugostiteljski del va šatore pobrinut će se Zlatko s tradicionalnun gastronomijun i raznun pijačun.

Treba napomenut da je pokrovitelji ove manifestacije Općina Matulji i da pozivamo si pusni judi da se pridu na Zvoneću zabavit da se užanca ne zatare.”, poručili su iz Udruge „Domaća Užanca“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari