EVO DETALJA

U Rijeci počinje novi ciklus besplatnih predavanja Sveučilišta za 3. dob. Prijavite se!

Sveučilište u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka nastavlja s ciklusom kratkih besplatnih predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob namijenjenog građanima starijima od 55 godina sa završenom srednjom školom ili višim stupnjem obrazovanja.

Novi ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob održavat će se u periodu od siječnja do ožujka, srijedom u 17 sati i to na različitim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci.

Prvo predavanje odnosno terenska nastava iz ciklusa kratkih predavanja održat će se u srijedu 18. siječnja s početkom u 17 sati, na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Predavači su izv. prof. dr. sc. Igor Wolf i izv. prof. dr. sc. Paolo Blechich s Tehničkog fakulteta, a sudionici će u sklopu programa obići „Laboratorij za toplinska mjerenja i Laboratorij za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju“. Tamo će profesori pokazati dio ugrađene opreme i mjernih uređaja koje koriste u svom (znanstvenom) radu. Posebno se izdvaja i demonstracija primjene termovizijske kamere, koja se, između ostaloga, koristi tijekom energetskih pregleda za ispitivanje kvalitete gradnje odnosno detekciju dijelova zgrade s povećanim toplinskim gubicima.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u novom ciklusu predavanja mogu se prijaviti na e-mail 3dob@uniri.hr, a dostupan je i popis planiranih jednokratnih predavanja u ovom ciklusu.

Također, valja napomenuti kako se u travnju planira provesti i proljetni ciklus predavanja – od 13. do 27. travnja dr.sc. Slobodan Beliga vodit će ciklus predavanja na temu “Praktična informatika”, dok će dipl.ing.arg. Tomislav Pavlešić biti predavač programa “Uvod u pčelarstvo” koji će se održati od 4. do 18. svibnja.

Uz cikluse predavanja planira se i radionica slikarstva, koja će se održavati na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci od travnja do lipnja ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari