NAJDRAŽA PJESMA

Video | Armada objavila: “HNK Rijeka odavno ima svoju himnu!”

Foto: Riportal.hr/Mateo Levak

“Kakvi pusti “Majstori s mora”, “Cetinski” i slični tra-la-la pjesmuljci !?”, poručuju iz Kluba navijača Armada

Na Facebook stranici Kluba navijača Armada objavljeno je kratko priopćenje popraćeno audio zapisom dobro nam znane, vječne pjesme “Kad pride nedeja zapolne” Opatijskih suvenira.

Ta je pjesma odavno proglašena himnom HNK Rijeke a datira iz daleke 1974. godine. Otada je ispjevano mnogo navijačkih pjesama Armade od kojih nas desetljećima na tribinama podilaze trnci, ali samo je jedna “Kad pride nedeja zapolne” i već odavno je prerasla u legendu.

HNK Rijeka odavno ima svoju himnu, Armada svoje pjesme koje nastaju spontano na tribini i na gostovanjima, a ne u studiju po narudžbi!“, dodali su kratko iz KN Armada.

Nije teško pogoditi koji je povod ovome priopćenju. Prije nekoliko dana u suradnji HNK Rijeke i riječkog glazbenika Orhana Salija predstavljena je demo verzija pjesme “Majstori s mora”, kako je kazao Sali “pjesma veselja kojoj je cilj ujediniti sve rujevičke tribine, a i šire”.

Neki navijači Rijeke su pjesmu “Majstori s mora” shvatili kao pokušaj da se navijačima nametne nova navijačka pjesma, premda  je to zapravo nemoguće “dekretom” ostvariti ako se pjesma jednostavno “ne primi” kod publike odnosno navijača. A ova se, po mišljenju velike većine navijača, nema šanse “primiti” jer je ispjevana u melosu koji nije izvorno melos našeg kraja.

Zajednička inicijativa Kluba i Salija u startu nije naišla na odobravanje dijela navijača i Armade koja je kratko i jasno poručila – “NE”.

R. Zeneral

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari