Armada s Drenove poručuje: Svi zajedno do pobjede na Kantridi!

Armada Drenova

Već dugi niz godina među najvjernijim i najglasnijim pripadnicima riječke Armade su i dečki s Drenove: Rip, Laza, Cico, Muški, Bat, Šepo, Plijo, Mrle…i Bruno, s kojim smo kratko porazgovarali uoči današnjeg derbija Prve HNL HNK Rijeka – GNK Dinamo.

– Rekviziti su već odavno pripremljeni, mjesta na tribinama se znaju, danas možda neće biti tradicionalnog okupljanja ispred marketa na Drenovi zbog mogućih vremenskih neprilika, ali već u rano poslijepodne pravac kretanja se zna – Kantrida!, govori nam Bruno koji nažalost zbog obaveza na poslu ovoga puta neće moći na D tribinu, ali će biti u stalnoj „vezi“ s prijateljima. Zahvaljujući blagodatima tehnološke civilizacije!

Armada Drenova u muzeju Drenova
Armada Drenova u muzeju Drenova

Dečki s Drenove poznatiji su i široj javnosti otkad su negdje prije godinu dana u Zavičajnom muzeju na Drenovi, zajedno s djelatnicima toga muzeja u osnutku, inicirali i organizirali izuzetno dobro posjećenu i medijski popraćenu izložbu navijačkih memorabilija „Armada Drenova u Muzeju Drenova“. Kroz prostor mladog muzeja na Drenovi u večer otvaranja izložbe prodefiliralo je više od petsto posjetitelja koji su bili oduševljeni multimedijalnom izložbom – na ekranima računala vrtjele su se videsnimke najslavnijih utakmica u povijesti NK Rijeke, izloženi su podeblji navijački „spomenari“ s napisima i fotografijama s povijesnih utakmica, navijači su izložili dresove koje su im igrači Rijeke bacali s tribina, također i svoje šalove i zastave od kojih mnoge imaju itekakvu povijesnu vrijednost.

Izložbu su tada na sveopće veselje posjetitelja-navijača uveličali i trener Rijeke Matjaž Kek koji je stigao u društvu Ivana Mancea, također dijelom Drenovčana, a sada pomoćnika sportskog direktora HNK Rijeke. Ukratko, bila je to fešta nogometa kakvu Drenovčani, Riječani pa i šire još pamte!

Od današnjeg susreta dečki s Drenove očekuju, naravno – pobjedu!

– Dugo smo čekali ovaj derbi na Kantridi koji stiže nakon pauze zbog akcija reprezentacije, i već smo se zaželjeli nogometa pod stijenama! Očekujemo samo pobjedu, a isto tako i ukupnu pobjedu u sljedeća dva kup-susreta s Dinamom. U tijeku je planiranje puta u Zagreb na utakmicu kupa, gdje očekujemo velik broj navijača Rijeke – ponovno će nas na Maksimiru biti više no domaćih navijača, obećaje Bruno.

Svi kao jedan, svi za Rijeku – Rijeka ispred svih, orit će se i danas s tribine D!

Armada Drenova ispred Muzeja
Armada Drenova ispred Muzeja

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari