Armadine 222 baklje za 222 poginula branitelja s Kvarnera

Foto: Riječanin

Drugu godinu za redom, 5. kolovoza od 21:00, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Klub navijača „Armada“ Rijeka i udruge „Plavo – bijeli otok“ Krk i „Vavik Vjerna Kirija“ Crikvenica organizirali su manifestaciju „Oluja na Kvarneru“

Klub navijača „Armada“ Rijeka i udruge „Plavo-bijeli otok“ Krk i „Vavik Vjerna Kirija“ Crikvenica su u nedjelju 5. kolovoza u 21 sat već drugu godinu zaredom povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirali spektakularnu bakljadu na Krčkome mostu. Gorjele su prekrasne 222 baklje za 222 hrabra srca branitelja s Kvarnera koji su poginuli u Domovinskome ratu, a ovaj je veličanstven prizor pratilo više od 10.000 ljudi i gotovo 500 barki u akvatoriju ispred Krčkoga mosta.

Ovom manifestacijom Klub navijača „Armada“ želi poslati poruku da i Kvarner na poseban način odaje počast, prisjeća se i slavi svoje branitelje i Domovinski rat te zahvaljuje svim Primorcima, Goranima, Riječanima, otočanima i njihovim gostima na odazivu i proslavi u uvali Voz, uz poruku: Vidimo se dogodine u još većem broju!

Foto: Riječanin

Manifestacija nazvana „Oluja na Kvarneru“ predstavlja centralnu kvarnersku proslavu ovoga povijesnoga dana punog ponosa i emocija, što potvrđuju i njezini popratni sadržaji. Naime, manifestacija je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred velikoga murala u Riječkoj ulici u Senju, a Armada ga je posvetila braniteljima s Kvarnera koji su kroz Senj prolazili na ličko ratište. Nakon Senja su se predstavnici udruga „Armada“, „Vavik vjerna Kirija“ i „Plavo-bijeli otok“ uputili prema Krčkome mostu.

Foto: Riječanin

Točno u 21 sat je s polovice mosta krenuo veliki val zapaljenih baklji lijevo i desno, čime je stvoren impresivan i nezaboravan prizor vatrenog mosta, što su pratile ispaljene signalne rakete.

Foto: Riječanin

Nakon bakljade, od 22 sata se u uvali Voz održavala zabava uz ugodno druženje, ugostiteljsku ponudu i koncert Maura Staraja i benda „La Banda“, a potrajala je do dugo u noć.

https://www.facebook.com/rijecanin.rtl.hr/videos/2053652768284161/

Ovogodišnja je manifestacija „Oluja na Kvarneru“ još jednom pokazala da se patriotizam može slaviti bez dijeljenja, buđenja duhova prošlosti i iskazivanja mržnje. Samo zajedništvom se može ostvariti domoljublje i ponos na našu prošlost i pobjednički Domovinski rat, koji će, upravo zahvaljujući ovakvim vrijednim i pozitivnim akcijama, još desetljećima zajedno slaviti sve generacije. Generacije koje pričaju o iskustvima ratnih dana i one koje tek dolaze.

Foto: Riječanin

Zahvaljujući Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, ove je godine za sponzore, medije i podupiratelje ove manifestacije i rada navijačkih udruga organiziran i motorni jedrenjak „Kraljica mora“, koji je uzvanike iz Kraljevice odvezao do uvale Voz, odakle su gledali bakljadu. Osim njih, na brod su bili pozvani i predstavnici Primorsko-goranske županije te gradova i općina na kojima djeluju udruge – Rijeka, Hrvatsko primorje i otoci. Na jedrenjaku je organizirana aukcija dresova prvaka Hrvatske, Nogometnoga kluba „Rijeka“. Početna cijena dresa bila je 1987 kuna, što simbolično obilježava godinu osnivanja Kluba navijača „Armada“, a prodano je 5 dresova. Udruge koriste i ovu priliku da zahvale svim sponzorima i podupirateljima manifestacije i njihovoga rada.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views