RIJEČKE ZASTAVE: Riječani dostojanstveno i s ponosom obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 

Foto: Riječanin

Rijeku su ponekad neki znali neopravdano nazivati i “najmanje hrvatskim gradom”, ma šta to značilo u mozgovima onih koji su u stanju skovati takve i slične besmislice. Rijeka se ne mora nikome dokazivati, Rijeka je sve rekla i dala – nažalost i u životima – za Domovinskog rata

A koliko su Riječani ponosni na dan kada je Hrvatska ponovno izborila svoju cjelovitost (najistočniji dio zemlje pripojen je matici Hrvatskoj nešto kasnije, mirnim putem) pokazuje i naša fotogalerija.

Danas smo pohodili samo neke dijelove Rijeke i uspjeli snimiti niz fotografija zastava istaknutuh na pročeljima i balkonima stambenih zgrada, premda zakon o državnom grbu i zastavi nije propisao isticanje državne zastave na stambenim zgradama kao obavezno – prepušteno je to zajedničkoj odluci suvlasnika zgrada.

I ovim detaljem Rijeka jasno daje do znanja koliko joj znači dan 5. kolovoza!

A treba reći da su i drugu godinu za redom, 5. kolovoza – povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja – Klub navijača „Armada“ Rijeka i udruge „Plavo – bijeli otok“ Krk i „Vavik Vjerna Kirija“ Crikvenica organizirali manifestaciju „Oluja na Kvarneru“.

 Centralno događanje se zbilo večeras: paljenje 222 baklje za 222 poginula branitelja s Kvarnera na Krčkom mostu u 21:00 sat. (OVDJE)

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari