Bajkericama i bajkerima-prosvjednicima s Krčkog mosta počele stizati visoke kazne

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Neki bajkeri dobili su kazne u obliku prekršajnog naloga na iznos od 3000 kuna, uz troškove postupka u iznosu 500 kuna te tri mjeseca zabrane upravljanja motociklom

Na adrese bajkera i bajkerica-prosvjednika protiv naplate mostarine na Krčkom mostu ovih danas počele su stizati kazne za “počinjene prekršaje”, iako svi redom tvrde da nikakav prometni prekršaj nisu počinili.

“Evo upravo mi je stigao prekršajni nalog, to jest kazna za nepoštivanje službene osobe odnosno njegove (nepostojeće) ruke i usmjeravanja na Krčkom mostu”, javio je putem društvenih mreža jedan sudionik prosvjeda.

(VIDEO) Riječki bajkeri “iskrcali” kilograme sitniša na Krčki most! Policija s novom strategijom, ali gužva nije izbjegnuta…

Policija o kažnjavanju bajkera na Krčkom mostu: “Dio sudionika akcije nije postupio po naredbama policijskih službenika”

Kako napominje, a s time se slažu i drugi sudionici neformalnog prosvjeda u srpnju na Krčkom mostu odnosno plaćanja mostarine u lipama, uredno preusmjereni na naplatnu kućicu popisani su od strane policijskog službenika mada nikakav prekršaj nisu počinili.

(VIDEO) “AKCIJA SITNIŠ” Na Krčkom mostu s bajkerima: evo što su nam rekli o povodu za akciju

“Nas je policajac zaustavio odmah nakon naplatnih kućica”, javio se drugi prosvjednik koji smatra da ako policijski službenik ne uruči prekršajni nalog koji se mora potpisati, tada takav nalog ne vrijedi. “Tako bi ispadalo da svatko može napisati kaznu jer mu, eto, ideš na živce…”, dometnuo je jedan bajker.

(FOTO) GRAĐANSKI BUNT! Riječki bajkeri blokirali Krčki most

Prekršajni nalozi u visini od 3.000 do 7.000 kuna svakako će ovih dana podići puno prašine u bajkerskoj zajednici okupljenoj oko akcije “NE plaćanju mostarine na Krčkom mostu”, a kako policija tumači ovakve prekršajne naloge pokušat ćemo saznati u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari