(FOTOGALERIJA) TURISTIČKA PATROLA: Mošćenička Draga ima jedan veliki problem – previše je popularna!

Foto: Mateo Levak/RiPortal

Na plaži u Mošćeničkoj Dragi morate se izboriti za svoje mjesto, bilo pod suncem ili u hladu!

“Ljepotica pod Učkom”, Mošćenička Draga, već je deseteljećima jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na Kvarneru.

“Mjesto koje se nalazi ispod brda na kojemu se nalazi srednjovjekovni gradić Mošćenice, po kojemu je i samo mjesto dobilo ime u dodiru drage s morem”, kako piše Wikipedia, odlikuje se jednom od najljepših plaža u mjestima Primorsko-goranske županije. Duž prilično velike i duge plaže proteže se uska šetnica uz koju su načičkane obiteljske kuće i nešto manjih stambenih zgrada, velikim dijelom pretvorenih u prizemlju u ugostiteljske objekte, slastičarne, kavane, restorane…

To je jedna od manjih mana organizacije prometa u mjestu, jer rečenom šetnicom povremeno prolaze vozila stanara ili dostave, često ne vbirajući termin u kojem će to učiniti. Prevedeno – prolaze ponekad i u vrijeme najvećih gužvi odnosno kada gosti objeduju.

Kupališni standard (osim nedostatka kvadratnih metara za sve te silne kupače!) na vrlo je visokom nivou, mnoge plažice u produžetku one glavne koja se odlukje finim oblucima, dotjerane su na način ili da su manjim dijelom betonirane kako bi se stvorio dodatni prostor kupačima, ili su na nekim dijelovima napravljeni drveni podesti.

Kupači svih uzrasta mogu uživati u velikoj ponudi dodatnih sadržaja, poput igraonica za djecu ili iznajmljivanja najrazličitijih plovila.

Urednost kupališnog prostora na zavidnom je nivou, koševi za smeće, koliko smo primjijetili u trenucima posjeta redovito se prazne, tuševa za kupače možda bi moglo biti malo više, a ne zaboravite ponijeti i kune u kovanicama – ako se želite otuširati po izlasku iz mora!

O cijenama u ugostiteljskim objektima ovoga puta nećemo, puno puta ovoga ljeta o tome se razglabalo u našim napisima i na društvenim mrežama, recimo samo – za svakoga postoje lokali s pripadajućim rasponom cijena za određenu ponudu pića, slastica i hrane, a u samom središtu mjesta, konačno, tu je i market.

Sve u svemu, Mošćenička Draga godinama se ne mijenja, osim dotjeranih plažica nismo primijetili ništa novo što nismo vidjeli i prije recimo 10-15 godina, no to stalnim posjetiteljima, čini se – uopće ne smeta!

Foto: Riječanin/M. Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari