TRENUTNO SU U SKLADIŠTU NA GROBNIKU

BAT testovi kreću prema školama u PGŽ-u; Načelnik Šćulac apelirao na odgovornost roditelja prema djetetu i sebi.

Dio prve tranše brzih antigenskih testova (BAT) za učenike namijenjen svim školama Primorsko-goranske županije nalazi se u skladištu na Grobniku

Na sastanku je dogovoren način distribucije o čemu je izvijestio načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ-a Mladen Šćulac.

„U tijeku je slaganje testova koji će sutra i u petak biti raspoređeni prema školama. Testovi su napravljeni prema broju učenika u PGŽ-u i na raspolaganju je 56 856 komada. Predviđeni su za 15 dana, odnosno dva testiranja, a nakon toga, sljedeće testiranje planira se nakon završetka školskih praznika. Testiranje počinje od ponedjeljka i testira se nakon sedam dana da se vide rezultati među školskom populacijom“, rekao je načelnik Šćulac.

Naglasio je kako je koordinator ispred PGŽ-a pročelnik Goran Petrc i zahvalio se osnivačima škola u PGŽ-u – Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci, Gradu Crikvenici i Gradu Opatija koji raspoređuju testove prema svojim školama.

Na novinarski upit o posljedicama odbijanja testiranja od strane roditelja naveo je kako je to pravo svakog roditelja, ali apelirao na njihovu odgovornost prema djetetu i sebi.

Dodao je da u slučaju kada je dijete pozitivno upućuje se na PCR testiranje s uputnicom. Intencija je kontrolirati bolest odnosno izolirati pozitivno dijete, dok bi ostali učenici nastavili pohađati nastavu u školi, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari