KUĆNI LJUBIMAC UZBUNIO STANARE

Video | Besana noć u Crikvenici: ‘Mama gori, bježi!’. Ružici je vatra stigla do kućnog praga, a prvi ju je primijetio njezin pas

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 46 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Rijeke i Crikvenice te DVD-a Kraljevica, San Marino, Crikvenica i Bribir. Požar je lokaliziran u 06:47 sati

Požar koji je buknuo noćas u Crikvenici oko 2 sata zahvatio je oko hektar i pol površine borove šume i raslinja ispod Sopaljske i Vodospreme.

Crikveničkim su vatrogascima u gašenju požara pomagali kolege iz Bribira, Rijeke, Novog Vinodolskog i Kraljevice, pa je za 15-tak minuta od dojave požara na terenu bilo 46 gasitelja sa 14 vozila.

– To je bio ključan moment kada smo imali najveću ugrozu jednog niza od 6 do 8 kuća gdje je ista došla do fasada. Postavila se linija obrane tako da na kućama nema nikakve materijalne štete, rekao je zapovjednik JVP Crikvenica, Robert Hrelja.

Gašenje požara otežavala je jaka bura koja je rasplamsavala vatru i prijetila obližnjim kućama.

Ružici je vatra stigla do kućnog praga, a prvi ju je u gluho doba noći primijetio njen kućni ljubimac koji je lavežom probudio stanare.

– Tako je bila uznemirena i lajala je i onda sam osjetila da je dim počeo ulaziti u spavaću sobu i u istom momentu je i kćerka izletjela i sin sa gornjeg kata i svi smo vidjeli da gori. Mama gori, izlazite iz kuće, ispričala je Ružica Mićić.

Požar je lokaliziran jutros oko 7 sati. Uzrok požara bit će poznat nakon kriminalističkog istraživanja, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari