EVO ŠTO POSJETITI

Besplatno razgledajte Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi; Dani otvorenih vrata traju cijeli kolovoz

U Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi (Kralja Tomislava 1) u tijeku je manifestacija “Dani otvorenih vrata” koja će trajati cijeli kolovoz. Od utorka do nedjelje, u radnome vremenu od 10:00 do 16:00 sati, posjetitelji mogu besplatno razgledati novi stalni postav Prirodoslovnoga muzeja Rijeka “Divljina s pogledom na more” i “Interpretacijski centar Brod na Kupi”, uređen kroz projekt “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana”.

“Divljina s pogledom na more” predstavlja prirodnu baštinu Gorskoga kotara – od Kupske doline i krškoga podzemlja, preko najznačajniji šumskih zajednica, planine iznad šumske granice, pa sve do neba i oblaka. Postav prikazuje značajke, zanimljivosti i posebnosti prirode goranskoga područja, ali i elemente tradicionalnoga suživota čovjeka i prirode na ovom području. Izuzetno atmosferičan postav omogućava posjetiteljima da zavire u sićušan svijet mahovina i lišajeva, posjete hladnu i mračnu ponikvu, istraže rudnik, osjete ekstremne vremenske uvjete na planini, iskušaju penjanje na umjetnu stijenu i pri tome otkriju skrivene eksponate ili da čak upoznaju ptice uživo.

U prizemnom dijelu Kaštela Zrinskih uređen je “Interpretacijski centar Brod na Kupi”, jedan od osam suvremenih multimedijalnih interpretacijskih centara na “Kulturno-turističkoj ruti Putovima Frankopana”, koji tematizira odnos obitelji Frankopana i Zrinskih prema prirodi.

Oba sadržaja čine iznimnu turističku atrakciju u dvorcu koji datira iz 17. stoljeća, a nalazi se u pograničnom području, na samom ulazu u Hrvatsku iz smjera Slovenije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari