ODLIČNO

SEZONA IZNAD OČEKIVANJA; U PGŽ-u dobri i turistički i epidemiološki rezultati

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, zajedno s članovima Vlade, sastao se s predstavnicima turičticog sektora, županima priobalnih županija i gospodarstvenicima – Razgovarali su o turističkim rezultatima i daljnjem tijeku sezone u Hrvatskoj, epidemiološkoj situaciji te mjerama koje se poduzimaju za stabilnost gospodarstva, tržišta rada i turističkog sektora.

„Važno je reći da smo najprocjepljenija županija u RH s preko 50% cijepljenog stanovništva. Uz pridržavanje mjera, procijepljenost je ta koja je dala ove rezultate. Prema oba parametra čvrsto se nalazimo u zelenom što omogućava kvalitetan završetak glavne sezone i dobar ulazak u post sezonu“, izjavio je župan Zlatko Komadina u prvom dijelu opatijskog sastanka održanim s ministrima Davorom Božinovićem i Vilijem Berošom.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je sezona bolja od očekivanja, ali da je cilj današnjeg sastanka razmotriti kako da potraje što dulje, te da Hrvatska dosegne i 70 posto rekordnog ostvarenja iz 2019.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

„Učinjeni su maksimalni napori da ova sezona bude što bolja i uspješnija. Brojevi govore o jednom zajedničkom naporu koji su omogućili ovu turističku sezonu iznad svih očekivanja“, zaključio je Plenković, te riječ prepustio županu Zlatku Komadini i gradonačelniku Opatije Fernandu Kiriginu koji su istaknuli kako su brojevi odlični, odnosno da veliki broj turista boravi na prostoru županije i grada.

Hrvatska je u ovoj godini do sada primila preko 7 milijuna turista, te je s današnjim danom prešla ukupnu brojku turista u 2020. godini. Također, zabilježen je veći prihod fiskaliziranih računa nego u rekordnoj 2019. godina. Hrvatska je tada imala preko 20 milijuna gostiju, 108 milijuna noćenja i preko 12 milijardi eura prihoda.

Photo: Nel Pavletic/ Pixsell

Premijer Plenković zahvalio je svima koji su uložili velike napore da u COVID uvjetima ovogodišnja turistička sezone bude što bolja, dok je župan Zlatko Komadina izrazio zadovoljstvo što je sastanak održan upravo u Primorsko-goranskoj županiji, te uputio zahvale svima, a posebice zdravstvenim i turističkim djelatnicima, koji su doprinijeli dobrim epidemiološkim i turističkim rezultatima PGŽ-a.

Današnjem sastanku Vlade s turističkim sektorom prisustvovali su brojni ministri, predstavnici turističkog sektora, župani priobalnih županija te predstavnici niza turističkih kompanija. U uvodnom dijelu okupljene su pozdravili župan Zlatko Komadina, opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin i većinski vlasnik Liburnia Riviera hoteli Peter Lurssen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari