U UTORAK

Besplatno vođenje izložbom Jadran nadahnuće u Muzeju grada

U utorak, 30. studenog, Muzej grada Rijeke daruje besplatno stručno vođenje izložbom „Jadran nadahnuće“.

Riječ je o izložbi primorskih krajolika iz zbirke kolekcionara Duška Večerine. Izloženi radovi imaju mahom autorske potpise uglednih stranih slikara privučenih ljepotama jadranske obale od Rovinja do Tivta. Izložba donosi ulja na platnu, akvarele, pastele, crteže i grafike nastale u   razdoblju od 1800. do 1940. godine.

Ovdašnjoj publici posebno je zanimljivo vidjeti vedute, marine i pejsaže s kvarnerskog područja. Na njima su slikarska viđenja Opatije, Lovrana, Rijeke, Kraljevice, Crikvenice, Selca, Raba, Malog Lošinja te ostalih gradova i mjesta. Uz povijesne, društvene i umjetničke aspekte, izložba nudi zanimljivu građu etnolozima i folkloristima. Na njoj se mogu vidjeti prikazi slikovitih pučana, Istrana i Dalmatinaca, u vjerno predočenim narodnim nošnjama iz primorskih krajeva i širega zaleđa.

Izložbom će provesti ravnatelj Muzeja Ervin Dubrović, s početkom u 13 sati. Najava dolaska nije obvezna. Posjetiteljima je dovoljno doći u tom terminu u zgradu „kockicu“ (Trg Riccarda Zanelle 1/1) i kupiti ulaznicu (redovna cijena 30 kuna, a učenici, studenti i umirovljenici 20 kuna). Cijena stručnog vođenja je 200 kuna i nju se ovom prigodom ne mora platiti.   

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views