WOW

Galerija | Jučer je Trsatska gradina zasjala dosad neviđenim sjajem; Upaljeno je 12 kilometara lampica

Jučer je Trsatska gradina zasjala dosad neviđenim sjajem, a posjetitelji su pohrlili na Trsat kako bi svjedočili svečanom trenutku paljenja čak 12 kilometara lampica. Svi prisutni zajedno su odbrojavali sekunde do paljenja lampica, a Gradina je svojim šarmom opet ostavila bez daha!

Početak Adventa na Gradini popraćen je veličanstvenim vatrometom, zbog čega se jučerašnje prizore s Trsata moglo vidjeti čak i u centru grada. Posebna atrakcija ovogodišnje božićne bajke – veliki poklon u tisućama lampica, bio je najpoželjnija kulisa za fotografiranje. Novi foto point u Miru junaka bio je jedan od posjećenijih punktova na Gradini, a posjetitelje su oduševile i unikatne božićne jaslice koje su se ovoga puta smjestile u spilju.

Gradina je jučer uoči paljenja lampica ugostila i brojne navijače koji su utakmicu odlučili pratiti na velikom platnu koje se vijorilo s Rimske kule. U odličnoj atmosferi posjetitelji su zdušno navijali za Vatrene, a svaki sljedeći gol bio je popraćen sve glasnijim navijanjem i sve boljim raspoloženjem.

Čini se kako su nakon dvije pandemijske godine posjetitelji s nestrpljenjem dočekali da se božićna čarolija vrati u punom obimu pa je Gradina bila premala za sve one koji su poželjeli uživati u prvoj adventskoj nedjelji.

Prekrasna kulisa koju krasi Votivna kruna, Trsatski zmaj i lampicama obgrljena Rimska kula ugostila je pet adventskih kućica s primamljivom gastro ponudom. Na meniju pomno promišljene adventske ponude, između ostalog, mogu se pronaći frankopanska kobasica koju nudi Vintage kućica, varijacije slasnih burgera brenda Foodie te neodoljivi vafli i fritule koje priprema Sweet House Di Mare. Zagrijati se možete uz kuhano vino ili tople koktele na dvije kućice – RiA i Winter Nights. U spilji je smješten Laurin kreativni kutak pa će posjetitelji s Gradine moći ponijeti i poneku uspomenu.

Advent na Gradini bit će otvoren svakog dana od 16:00 do 23:00 sata, a vikendom od 12:00 pa sve do iza ponoći. Organizatori su pripremili i bogat program, a već ove srijede, 30. studenog u 17:00 sati na Gradinu stiže Baka Mraz koja će se u Miru junaka družiti s najmlađima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari