PREDSTAVLJENE I JASLICE

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u KBC Rijeka

Ravnatelj prof. dr. Alen Ružić zaželio je svima puno sreće i zdravlja, ugodne blagdane, blagoslovljen Božić i sretnu novu 2023. godinu posebno se zahvalivši djelatnicima KBC-a na svem njihovom trudu i zalaganju

Betlehemsko svjetlo koje simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima stiglo je u srijedu, 14. prosinca na sušački lokalitet KBC-a Rijeka gdje ga je iz ruku skauta Riječke nadbiskupije primio ravnatelj prof. dr. Alen Ružić.

Posebno se zahvalivši članovima Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije – Paolu Santiniju, tajniku zdruga i Hope Zubak koji su donijeli betlehemsko svjetlo mira na Sušak, ravnatelj je naglasio simboliku svjetla kao svjetla života i snage, koje osvjetljava mrak, pomaže otkriti smisao i cilj, pomaže da sagledamo sebe i budemo bolji, daje nam snagu i pokreće nas.

Simbolika dijeljenja svjetla prenosi poruku dijeljenja dobrote među ljudima, solidarnosti i ljubavi na djelu”, nastavio je ravnatelj Ružić.

U nastavku obraćanja okupljenim gostima i novinarima, ravnatelj se posebno zahvalio Hrvatskim šumama na njihovoj otvorenosti i kontinuiranoj brizi za zajednicu. “Donacija prekrasnih jelki koje krase sve lokalitete KBC-a Rijeka pridonose atmosferi normalizacije i ugodnijem ozračju za naše pacijente i korisnike, ali i sve osoblje”, rekao je ravnatelj zahvalivši se Ivani Pečnik-Kastner, voditeljici uprave Hrvatskih šuma podružnice Delnice, Matiji Laginji, upravitelju Šumarije Rijeka i Sanji Beljan Brkić, rukovoditeljici pravnog odjela Hrvatskih šuma podružnice Delnice.

Posebnu zahvalu zavrijedio je i Vedran Babić koji se i ove godine uključio u akciju oplemenjivanja prostora KBC-a darivanjem jaslica površine nekoliko četvornih metara s 300 ručno izrađenih elemenata koje krase ulazni hol na Sušaku, ali su postavljene i na lokalitetu Kantrida u vrijeme blagdana.

Ravnatelj Ružić zaključno je zaželio svima puno sreće i zdravlja, ugodne blagdane, blagoslovljen Božić i sretnu novu 2023. godinu posebno se zahvalivši djelatnicima KBC-a na svem njihovom trudu i zalaganju, njihovom nesebičnom davanju kojem svjedočimo i u kojem svakodnevno prepoznajemo svjetlost dobrote i ljubavi za drugoga. Zahvalio se i obiteljima naših djelatnika na podršci i razumijevanju te svima zaželio puno zdravlja, ljubavi i mira.

Na lijepim riječima ravnatelju su se potom zahvalili Ivana Pečnik-Kastner i Vedran Babić, organizator Adventa na Gradini, dok je Ivan Šarić, bolnički kapelan lokaliteta Sušak poželio da “u susretu s betlehemskim svjetlom dođemo do susreta s Bogom i obnovimo smisao naših života”.

Brižljivo izrađene i motivima izražajne blagdanske jaslice postavljene su u prizemnom holu glavne bolničke zgrade, kao i na Kantridi kako bi pacijentima, posjetiteljima i djelatnicima obogatile doživljaj blagdana.

Ravnatelj Ružić najavio je ujedno božićni koncert u bolnici, u subotu 17. prosinca u 15 sati kad će u holu glavne zgrade lokaliteta Sušak nastupiti Zbor svetišta Majke Božje Trsatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari