BRAVO DINO

Bivši štićenik Doma za nezbrinutu djecu Dino Slomić, sudjelovao je na kampu „Youth Business Camp Adria“

U sjedištu Primorsko-goranske županije održan je prijem Dine Slomića, bivšeg štićenika Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić kojemu je PGŽ financirala sudjelovanje u kampu „Youth Business Camp Adria“.

„Primorsko-goranska županija ima izraženi senzibilitet za djecu i nastoji uvijek pomoći“, kazao je župan Zlatko Komadina, a Dino je od srca zahvalio na prijemu i mogućnosti sudjelovanja u kampu.

Youth Business Camp Adria licencirani je švicarski program namijenjen polaznicima između 15 i 19 godina. Kamp se održavao na engleskom jeziku, a predavanja su obuhvatila osnove ekonomije, financija, managementa, odnose s javnošću, marketing, izradu financijskog plana.

Prema riječima ravnateljice Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić Suzane Mravinac, boravak u kampu je imao izrazito pozitivan utjecaj na Dinino razmišljanje, te je uistinu riječ o investiciji u njegovu budućnost. Dino ima znanje i izraženu inteligenciju, vještine i kreativnost, a u kampu je iskazao svestrani talent, složni su mentor Tin Novak i direktor kampa Danijel Koletić koji je ujedno otkrio da Dino gaji strast za poezijom, a nekoliko pjesama posvetio je i riječkim kvartovima.

„Ono što mi je najljepše je da županija nikada ne gleda tko je osnivač ustanove, a to dokazuje suradnja s domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi“, rekla je resorna pročelnica Dragica Marač i navela kako je Primorsko-goranska prva županija u RH koja je stekla status prijatelj djece, ali i sudjelovala u profesionalizaciji udomiteljstva.

To je rezultiralo transformacijom Doma Selce u prostor za boravak, a ne život djece u instituciji, objasnila je pročelnica i dodala kako je moto Županije dati dodatni poticaj za jednaku startnu poziciju svih. Pritom je istaknula projekt „Moje mjesto pod suncem“ koji Županija podupire, a u novouređenom prostoru omogućit će besplatan obrok i instrukcije za 56 djece slabijeg imovinskog statusa.

Dino Slomić učenik je prvog razreda Ugostiteljske škole u Opatiji koji će praktične vještine stjecati u hotelu Hilton, a Primorsko-goranska županija osigurat će mu i turističku rutu riječkim kvartovima koje je opjevao u svojim pjesmama i primjerak knjige „Kako čitati grad“ Radmile Matejčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari