LOKALNI IZBORI

Boras Mandić: Pokrenut ćemo modernizaciju škola – knjige ostaju u školama!

Danas je u Rijeci predstavljena lista Akcije mladih, Unije Kvarnera i Alternative 101 za Županijsku skupštinu Primorsko-goranske županije

“Jedan od najvećih problema današnjeg društva je loše organiziran obrazovni sustav”, uvodno je izjavio kandidat za župana Marko Boras Mandić na predstavljanju liste za županijsku skupštinu Akcije mladih i Unije Kvarnera te nastavio kako ”Županija je osnivač mnogih osnovnih škola, te je u prilici pokrenuti revolucionarnu transformaciju sadašnje škole u školu modernog doba”.

”Danas polaskom djeteta u 1. razred započinju mnoge nepotrebne muke i za djecu i za roditelje – loše organiziran sustav izvan nastavnih aktivnosti, neprilagođen produženi boravak koji nije niti svugdje dostupan i sustav koji nije prilagođen potrebama djeteta i roditelja. Vrlo često jedan školski dan uzme cjelokupno slobodno vrijeme roditelja i djece, od jutarnje vožnje u školu do popodnevnih vožnji na razne izvan nastavne aktivnosti. Nakon svega toga vrlo često su večeri rezervirane za učenje i dodatno ispunjavanje školskih aktivnosti. Model koji predlažemo je – knjige, bilježnice i sportska oprema ostaju u školama”, obrazložio je Boras Mandić.

Nadalje, objasnio je kako je cilj da djeca, čiji se roditelji odluče za ovaj model, borave u školama dok su roditelji na svom radnom mjestu te da, i jedni i drugi za to vrijeme završe svoje obaveze.

”Naš model omogućit će da, kad dijete dođe iz škole kući da bude – dijete! Da se igra sa svojim vršnjacima ili da provodi vrijeme sa svojim roditeljima umjesto da trči na treninge i piše zadaće”, objasnio je kandidat za župana Boras Mandić.

U sklopu škole, nakon redovne nastave organizirale bi se sve one izvan nastavne i dopunske nastavne aktivnosti koje bi imale za cilj poticati kreativnost kod djece kao i razne sportske aktivnosti u sklopu modela partnerstva školskih klubova s raznim drugim sportskim klubovima. Djeci bi u sklopu programa bilo omogućeno i organizirano pohađanje različitih škola kao što su škola plivanja, jahanja, penjanja, skijanja i slično.

Danas kada smo uložili znatna financijska sredstva u zgrade, dvorane i kada su skoro sve škole prešle na rad u jednoj smjeni potrebno je osmisliti program moderne škole koja će znati odgovoriti potrebama društva u transformaciji k naprednim modelima obrazovanja.

Neke škole, istina mali broj, ima neke slične pozitivne modele boravka djece u školi. Kao županija, u suradnji s drugim osnivačima predstaviti ćemo cjelokupni model koji bi uključivao partnerstvo svih, od jedinica lokalne samouprave i županije, ministarstva do raznih sportskih i ostalih subjekata.

”Model se odnosi na djecu od prvog do četvrtog razreda, te bi većina programa trebala biti subvencionirana s krajnjim ciljem da programi budu financijski pokriveni od strane osnivača u potpunosti“, zaključio je Boras Mandić.

“Na listi Akcije mladih i Unije Kvarnera nalaze se brojni dosadašnji vijećnici iz županijske skupštine i gradskih i općinskih vijeća, koji su svojim dosadašnjim radom vrlo konkretno branili interese građana koji su ih birali. Ponosan sam na svoje kolege i kolegice koji su uvijek aktivno sudjelovali u radu regionalnog i lokalnih parlamenata kroz pokretanje stotine inicijativa i projekata. Posebno ističem da je osnovna karakteristika vijećnika Akcije mladih i Unije Kvarnera da nikad nisu trgovali i da nikad nisu bili na prodaju, naglasio je Mario Alempijević te nastavio:

”Pozivamo građane da u nedjelju zaokruže listu broj 1 u županijskoj skupštini te tako daju povjerenje onima koji će bez kompromisa štititi njihove interese”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views