VELIKI USPJEH

BRAVO! Mladi riječki informatičari opet osvojili medalje na državnom natjecanju!

Učenici osnovne i srednje škole, što se u Centru tehničke kulture Rijeka druže i istražuju programiranje i informatiku tijekom cijele školske godine, i ovog su puta ostvarili odlične rezultate na Državnom natjecanju iz informatike, održanom ovog ponedjeljka i utorka, 12. i 13. travnja.

Simeon Stefanović osvojio je prvo mjesto u kategoriji Osnove informatike za strukovne škole te sedmo mjesto u kategoriji Algoritmi. Patrik Klovar Lukarić plasirao se na drugo mjesto iz programiranja u Logu za 6. razrede, kao i Marin Kupanovac ali iz Loga za 8. razrede.

Na Državno natjecanje iz informatike pozvana je i Marta Ljubić koja je u kategoriji Logo za 6. razrede zauzela 6. mjesto. Učenik šestog razreda osnovne škole Josip Šebelj u kategoriji digitalne kompetencije je osvojio 6. mjesto, dok se u programiranju u programu Phython plasirao na 10. mjesto. Osim njega, u Phythonu je programirao i Mak Šolaja(6. razred osnovne škole) te osvojio 12. mjesto.

S talentiranim učenicima i učenicama radili su mentori Jakov Tomasić, Ivana Žužić, inače bivši polaznici programa Budi++, te Ivan Periša i Loris Rašpolić, predavači iz CTK Rijeka.

CTK Rijeka gotovo 20 godina omogućuje darovitim učenicima da razvijaju svoje interese i potencijale iz područja informatike. Tijekom školske godine oni se kroz Budi++ radionice okupljaju te proučavaju različite programske jezike, pripremaju za natjecanja, organiziraju vlastita natjecanja, obilježavaju međunarodne dane kako bi osvijestili važnost digitalnih znanja kod svojih vršnjaka te svojim znanjima realiziraju brojne projekte. Projekt Budi++ financijski podupiru Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari