PREVIDNA FOTOGRAFIJA

Na foto natječaju „Volim svoju županiju“ pobijedila prekrasna fotografija iz PGŽ-a!

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ je završio, a prije nego što žiri izabere najbolje fotografije iz svih županija, predstavljamo fotografiju koja je osvojila najviša glasova i – srca. Autor je Davorin Jurković iz Primorsko-goranske županije.

Između 2692 fotografije pristigle na natječaj Volim svoju županiju u dva tjedna trajanja, premoćno je, sa 7 800 lajkova na Facebooku, pobjedu odnijela fotografija laneta uhvaćenog objektivnom Davorina Jurkovića iz Primorsko-goranske županije.

Davorin je rođen u Rijeci, živi u malom goranskom gradiću Lič, općini Fužine. Inženjer prometa po zanimanju, koji trenutno pohađa specijalistički studij prometa na Veleučilištu u Rijeci, svoje slobodno vrijeme posvećuje najčešće – fotografiji.

„Fotografija je velika ljubav i hobi koja je ponajprije došla iz ljubavi prema prirodi i životinjama. Priroda je najljepši umjetnik i uvijek podari neki novi izazov ili motiv, a uz životinje uvijek dođe i neka zanimljivost. Najljepši trenutak je slučajni susret i snimka Bijeloga jelena“, kaže Jurković.

Podsjećamo, foto natječaj „Volim svoju županiju“ već šest godina promovira ljepote hrvatskih krajeva, a zaključno s ovim natječajem, prijavljeno je ukupno 13 363 fotografija gotovo 4 500 autora.

Upitam o razlozima svoje prijave na natječaj, Jurković kaže: „Odgovor je jednostavan – da pokažem ljepotu prirode koja nas okružuje i na koju smo pomalo zaboravili, ali i ova trenutna situacija nam je pokazala da moramo više voditi brigu i poštovanje prema njoj“.

Autor je već sudjelovao na nekoliko natječaja, a dobitnik je domaćih, ali i međunarodnih priznanja. Tako je sa svojim radovima bio u svjetskom finalu za wildlife fotografiju, među dva posto najboljih fotografija iz kategorije ptica, a po prvi puta će jedna fotografija iz Hrvatske biti uvrštena u časopis CLOSER za 2022. godinu.

Proglašenje pobjednika po županijama foto natječaja „Volim svoju županiju“ očekujemo krajem travnja.

Priča o novom vizualnom ruhu natječaja, čiji je kreator dizajner Ivan Dilberović, nalazi se na POVEZNICI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari