DANI OTVORENIH VRATA

Budući studenti posjetili Zavod za prostorno uređenje PGŽ i upoznali se s poslovima prostornog planiranja

Zavod za prostorno uređenje PGŽ otvorio je svoja vrata učenicima srednjih strukovnih škola i gimnazija kako bi ih upoznao s poslovima prostornog planiranja i suvremenim izazovima koji se nameću na području upravljanja prostorom.

Dani otvorenih vrata organiziraju se već devetu godinu zaredom, a tijekom tri dana, ovu javnu ustanovu posjetit će pet škola i više od 50 učenika.

Učenike je primio ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje PGŽ Adam Butigan sa suradnicima koji je istaknuo kako je svrha Dana potaknuti učenike da promisle o budućoj karijeri, ali i vrsti i načinu posla koje Zavod radi, a uključuje desetak struka, od arhitekture, građevine, prava, zaštita okoliša i sl.

Stručnjaci Zavoda su kroz tematske prezentacije učenicima približili posao prostornog planiranja te ukazali na važnost održivog upravljanja prostorom. Pojasnili su i mogućnosti i potrebu aktivnog sudjelovanja javnosti u planiranju, kao i važnu ulogu cijelog niza struka. Učenici su upoznati s tipovima infrastrukture kao i s digitalnim alatima koji prostorno planiranje čine suvremenom disciplinom, a informacije o prostornim planovima i prostornom uređenju, dostupnim i prilagođenim svim zainteresiranim korisnicima. Pored teorijske interpretacije, razgledali su Zavodske arhive, opreme i uređaja.

Dani otvorenih vrata Zavoda jedan su od načina na koji Zavod kontinuirano, proaktivno i afirmativno senzibilizira javnost za pitanja upravljanja prostorom i potiče aktivno okruženje u kojemu građani ostvaruju svoju ulogu dionika u prostornom planiranju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari