BURIĆ PROZVAO OBERSNELA: ‘Žalosno je da gradonačelnika nema nigdje, on se kupa’

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Nezavisna lista Bura traži ostavku gradonačelnika Vojka Obersnela

Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić u ponedjeljak je kazao da bi gradonačelnik trebao biti s građanima kada je to napotrebnije, a da gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela nije bilo ni tijekom, ni nakon požara u Psihijatrijskoj bolnici Lopača, kao ni nakon teške prometne nesreće, koju je pod utjecajem alkohola uzrokovala gradska pročelnica Vera Begić Blečić te je zatražio njegovu ostavku.

„Žalosno je da gradonačelnika nema nigdje. On je na godišnjem odmoru, on se kupa, vodi komunikaciju preko interneta i e-maila,“ rekao je gradski vijećnik Burić upitavši tko brine o bolesnicima, prenijela je Hina.

Naglasio je da je Grad Rijeka osnivač Psihijatrijske bolnice Lopača te da je gradonačelnik prvi čovjek, odgovoran za poslovanje i događanja u toj bolnici.

„I zato tražimo njegovu ostavku, on nema empatije prema građanima, djelatnicima u zdravstvenoj ustanovi, vatrogascima. Njegovo mjesto u petak, kada je požar planuo, moralo je biti u bolnici u Lopači, a nije se pojavio ni u subotu, ni u nedjelju“, dodao je.

Govoreći o prometnoj nesreći, koju je u srijedu kasno navečer na Istarskom ipsilonu, vozeći u suprotnom smjeru i pod utjecajem alkohola, izazvala pročelnica za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić, pri čemu je poginula jedna osoba, Burić je naglasio da gradonačelnika nije bilo nakon nesreće, u četvrtak, petak, subotu, niti u nedjelju.

Burić smatra da gradonačelnik ostavku treba podnijeti i zbog slučaja koji se dogodio u svibnju prošle godine.

„Tada je on, na svoju odgovornost preuzeo to što pročelnicu, koja je u alkoholiziranom stanju otišla s mjesta nezgode i razbila službeni automobil, nije kaznio,“ rekao je Burić.

“Ostaje nam se zapitati bi li se ova tragična nesreća u Istri dogodila da je on tada suspendirao pročelnicu“, rekao je Burić i ocijenio da Obersnelovo ponašanje nije dostojno Riječanki i Riječana, bilo koga tko mu je dao glas te da traže da sam podnese ostavku, prenosi Hina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari