GRADONAČELNIK PREKINUO GODIŠNJI ODMOR Obersnel: „Čak i da sam ranije suspendirao Begić Blečić to ju ne bi spriječilo da vozi svoj automobil“

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

„To što proteklih dana nisam bio u uredu ili na terenu nikako ne znači da nisam radio svoj posao – uz internet i mobilni telefon svatko od nas može biti uključen u zbivanja i procese iako nije na licu mjesta“, poručio je gradonačelnik Obersnel

U povodu prozivki Hrvoja Burića iz Nezavisne liste Bura na temu godišnjeg odmora (OVDJE), gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel obratio se javnosti sljedećim priopćenjem:

Nažalost, prošlog su tjedna u dvije nesreće smrtno stradale dvije osobe. Prvu je nesreću u alkoholiziranom stanju izazvala sada suspendirana pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić, a drugu, po svemu sudeći, pacijent Psihijatrijske bolnice Lopača. Obje strašne i tragične nesreće dogodile su se tijekom mojeg godišnjeg odmora kojeg sam odlučio skratiti.

Također, čini se da moram naglasiti i da odluku o skraćenju odmora nisam donio zbog pojedinih novinara i njihovih napisa.

No to što proteklih dana nisam bio u uredu ili na terenu nikako ne znači da nisam radio svoj posao – uz internet i mobilni telefon svatko od nas može biti uključen u zbivanja i procese iako nije na licu mjesta. Tako sam i ja, služeći se spomenutom svima znanom i lako dostupnom tehnologijom, aktivno sudjelovao u svim procesima koji su se odvijali krajem prošlog tjedna.

Dalje, zbog korištenja odmora u petak poslije podne nisam bio u Rijeci i kada je izbio požar u Lopači nisam mogao doći u bolnicu. No, tamo su bili moji kolege – moj zamjenik Nikola Ivaniš te pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković koja je Lopaču posjetila i dan nakon požara. Isto tako, razgovarao sam s premijerom, bio uključen u zbrinjavanje pacijenata u drugim ustanovama, bio u kontaktu s istražiteljima i vatrogascima te naravno sa zaposlenicima Lopače. Reći ću i da sam tom prilikom s premijerom razgovarao i o 3. maju odnosno o potrebi očuvanja brodogradilišta.

Također, u slučaju Vere Begić Blečić sam, odmah po saznanju da je upravo ona odgovorna za nesreću u kojoj je poginuo čovjek, odmah donio odluku o suspendiranju s mjesta pročelnice i imenovao v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Renata Kostovića.

Moram se osvrnuti i na odluku o suspenziji i očito objasniti da je to jedino što mi u ovom trenutku omogućava Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Zakon u našoj državi je takav i ja ga ne mogu mijenjati. No mogu saborski zastupnici, među ostalim i saborski zastupnici stranaka čiji predstavnici proteklih dana zdušno kritiziraju moju odluku o suspenziji. Stoga, ukoliko saborski zastupnici promijene Zakon, ja ću, naravno, kao gradonačelnik postupiti u skladu s tim izmjenama.

Očito se moram osvrnuti i na prošlogodišnju nesreću u kojoj je sudjelovala Vera Begić Blečić, a koju mnogi, pa tako i gospodin Burić, povezuju s ovom nesrećom pokušavajući tako krivnju prebaciti i na mene jer tada Begić Blečić nisam suspendirao. No tada nitko nije stradao, a taj sudar nije skrivila Vera Begić Blečić već druga vozačica za što je i prekršajno kažnjena. Vera Begić Blečić tada je pogriješila jer je otišla s mjesta nesreće i da to nije trebala učiniti nitko nikada nije dvojio te je i ona zbog toga prekršajno odgovarala.

No, čak i da sam tada suspendirao Begić Blečić teško je očekivati da bi ju to spriječilo da u svoje slobodno vrijeme vozi svoj automobil. Vera Begić Blečić je odrasla osoba i sama je odgovorna za svoje odluke i postupke.

Da zaključim, iako sam u četvrtak i petak kada su se odvijali ovi događaji bio na godišnjem odmoru, ne znači i da sam bio isključen iz događanja i procesa i zasigurno ne bih postupao nimalo drugačije da sam tih dana bio u Rijeci odnosno u svojoj kancelariji. Na terenu su bili moji suradnici i sav posao je odrađen.

Stoga je traženje moje ostavke, ovog puta zbog činjenice da sam iskoristio godišnji odmor što, uvjeren sam, povremeno čini i sam gospodin Burić, tek još jedan u nizu pokušaja sakupljanja jeftinih političkih bodova, ovog puta čak i na tuđoj nesreći. No, razumijem da takvo ponašanje g. Burića proizlazi iz frustracije činjenicom da je dva puta izgubio na izborima.

Koristim i ovu priliku da još jednom izrazim sućut obitelji i prijateljima poginulog Igora Soldatića, a ozlijeđenima u nesreći zaželim brz i potpun oporavak. Brz oporavak želim i svima ozlijeđenima u požaru u Lopači, a obitelji poginulog izražavam sućut”, istakao je u svom priopćenju gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari