OD 1. SRPNJA DO 26. KOLOVOZA

Čak 33 atraktivna programa: U Kastvu predstavljen program 31. Kastafskog kulturnog leta

Tijekom održavanja 31. Kastafskega kulturnega leta srpanj i kolovoz će biti ispunjeni brojnim dramskim, glazbenim, izložbenim, dječjim i partnerskim pro­gramima

Događaji će u okviru Kastafskega kulturnega leta će ne samo privući pažnju mnogih poklonika kulturnih sadržaja nego će u naknadnoj retrospektivi postati “sentimentalni suveniri” ovoga ljeta!

Program su novinarima predstavili Saša Matovina, predsjednik Udruge KKL i Damjan Grbac, tajnik udruge u društvu gradonačelnika Mateja Mostarca i slikara Željana Pavića čija djela ukrašavaju likovno rješenje 31. izdanja KKL-a.

Pripremljena su 33 različita programa

Pripremljena su ukupno 33 različita programa. Među njima je čak 19 glazbenih, odnosno koncerata najrazličitijih stilova i žanrova, pri čemu će njih 6 kroz kulturni program Ritam dvorišta nastaviti s oživljavanjem stare gradske jezgre. Oni će, u vidu poklona kastavskoj publici (riječ je o programima na koje je slobodan ulaz), doprinijeti neposrednom druženju umjetnika i posjetitelja, a u prvom redu i žitelja Kastva.

Dramski program će sa svojih 9 predstava okupiti najznačajnija glumačka imena hrvatske, ali i hit predstave, kako naših domaćih, zavičajnih snaga, tako i onih iz susjednih nam zemlja s područja bivše države, dok su dvije predstave u okviru dječjeg programa posvećene najmlađim posjetiteljima.

VIDEO DANA:

Očekuju nas i 4 likovne izložbe, od kojih čak dvije međunarodne, a ne smijemo zaboraviti niti edukativnost manifestacije, koja će ove godine biti zajamčena kroz dvije radionice.

Prva, ona sviranja gitare, održat će se u okviru tradicionalnog i uvijek atraktivnog Festivala gitare. Druga će se održati u sklopu Off programa Jerry Ricks Blues Festivala, a bit će posvećena filmskoj glazbi te ostvarena u suorganizaciji s History Film Festivalom. Poseban doprinos kvaliteti i raznovrsnosti programa zasigurno će dati publici sve omiljeniji partnerski programi: Dječji pjevački festival Kastafski glasi 2022., Jerry Ricks Blues Festival i 18. ČAnsonfest – Kastav 2022.

Međunarodni karakter manifestacije

Svakako treba istaknuti i naglasiti međunarodno obilježje koje se ovim 31. izdanjem polako, ali sigurno vraća na festivalsku pozornicu Kastva.

O tome najbolje svjedoči ukupan broj od 17 zemalja sudionika (Albanija, Armenija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Gvineja, Hrvatska, Italija, Izrael, Mađarska, Maroko, Sjedinjene Američke Države, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija,  Španjolska,  i Velika Britanija) sa četiri kontinenta (Afrika, Azija, Evropa i Sjeverna Amerika).

Zanemariti ne smijemo niti broj od preko 450 umjetnica i umjetnika koji će svojim predanim izvedbama vjernoj publici, ali i svima onima koji će po prvi puta pohoditi Kastav, pružiti mogućnost da joj vrijeme koje je pred nama učine ljepšim i slobodnijim od onoga što stvarnost oko nas trenutno nudi.

Što se tiče pretprodaje ulaznica za sve preostale programe, dakle ne samo za one izdvojene ili „udarne“ za koje je pretprodaja krenula 31.05., ona kreće u petak, 10.06.2022.

Pred nama je vrijeme kroz koje će, kao i uvijek do sada, Kastav biti ne samo pozornica nego i protagonist; njegove uličice, trgovi i dvorišta nadilaze festivalski dekor i postaju punopravni partneri zajedničke potrage za boljim i radosnijim u nama. Potrebu za takvim traganjem, u ciklusu svojih likovnih djela Ispod površine, upravo naglašava i Željan Pavić, slikar sa stalnom kastavskom adresom, jedan od sudionika ovogodišnje Izložbene sezone – Kastav 2022.

“Stoga Vas s veseljem pozivamo, krenimo i ove godine zajedno UVIJEK PO ISTOM TRAGU – VAVEK PO ISTEN SLEDE! Radujemo se Vašem dolasku” – poručuju iz KKL-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari