LOKALNI IZBORI

Cappelli: “Viškovo zaslužuje status grada”; S Butkovićem dao potporu HDZ-ovoj Marini Tomić Pujić

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković i Gari Cappeli, kandidat HDZ-a za primorsko-goranskog župana u ponedjeljak su u Viškovu dali potporu HDZ-ovoj kandidatkinji Marini Tomić Pujić u drugom krugu izbora za načelnicu Općine

Tomić Pujić u prvom krugu izbora za načelnicu općine Viškovo osvojila je 26,34 glasova i ulazi u drugi krug s kandidatkinjom koalicije SDP, PGS, HSS, HSU Sanjom Udović, koja je dobila 44,07 posto glasova.

„Prema općini Viškovo Zlatko Komadina je višestruko griješio”, rekao je HDZ-ov kandidat za primorsko-goranskog župana Cappelli, koji je u prvom krugu dobio 30,98 posto glasova birača dok je njegov protukandidat SDP-ov Zlatko Komadina dobio 35,96 posto.

Butković je izjavio da su Tomić Pujić i Cappelli kandidati čiji su programi i ideje, izrečene tijekom pozitivne i konstruktivne kampanje, za promjene koje trebaju i općina Viškovo i županija, priopćeno je iz HDZ-a.

Osvrnuo se i na dugotrajni problem Županijskog centra za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćine, za koji smatra da je odgovoran župan odnosno županijska tvrtka jer nemaju nikakvog rješenja.

Butković kaže da rješenje trebaju nalaziti u suradnji s državom. Napominje kako je država spremna, ali županijska tvrtka ŽCGO Marišćina ne funkcionira, neprestano mijenja direktore i ne nudi nikakva pozitivna ni konstruktivna rješenja za probleme.

I Cappelli je podsjetio na velike probleme Marišćine, ocijenivši da mnogo toga ne funkcionira poput vatrodojave i kompletnog sustava za upozoravanje na opasne situacije. Ne koristi se plin kojeg stvara otpad tako da je izgubljeno oko 3 mil. kubika, a iskoristiv je za dobivanje struje i smanjenje troškova pogona, rekao je.

Cappell je naveo da su minusi u poslovanju 2019. bili 8 milijuna kuna da bi već 2020. godine iznosili 21 milijuna kuna, a u isto vrijeme Grad Rijeka raspisuje brojne natječaje i angažira razne tvrtke koje se bave odvozom otpada kojeg onda odlažu po drugim mjestima i po drugim županijama, navodi se u priopćenju.

Rekao je kako je aktualni župan Komadina napravio prema Viškovu još grešaka i nije realizirao ništa od obećanog. Spomenuo je nerealiziranu gradnju sportske dvorane, i škole za koju, dodao je, želi već prezaduženu općinu zadužiti za još 40 milijuna kuna.

HDZ-ov kandidat za župana Cappelli kao suprotnost ovakvom poslovanju navodi da bi on za gradnju škole na Viškovu iskoristio više od 80 posto financijskih sredstava preko Nacionalnog plana oporavka, a bez da se optereti općinski proračun.

Cappelli koji je započeo svoju kampanju za župana upravo u općini Viškovo, istaknuo je snagu i jačinu ove općine. Ponovio je kako je to općina s najvećim prirastom stanovništva, s najvećim brojem obrtnika i poslovnih ljudi i stoga smatra da zaslužuje status – Grada.

Kandidatkinja Tomić Puljić istog je mišljenja i kaže kako je građanima Viškova već dosta ‘pustih obećanja i stalno lošeg stanja u općini’.

Svoj ulazak u drugi krug izbora tumači kao ozbiljnu namjeru stanovnika općine Viškovo da se dogode promjene i ona postane nova načelnica Općine Viškovo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari