(FOTO&VIDEO) CRNI BALONI UPOZORENJA: U Rijeci obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Točno pet minuta nakon 12 sati, u sklopu obilježavanja dana borbe protiv nasilja nad ženama, na Korzu su simbolično u zrak pušteni deseci crnih balona

U organizaciji Riječke mreže za pružanje psihosocijalne potpore žrtvama nasilja, a u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave primorsko – goranske nizom manifestacije u Rijeci je obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Točno pet minuta nakon 12 sati, u sklopu obilježavanja dana borbe protiv nasilja nad ženama ispred bivše zgrade Hrvatske pošte na Korzu simbolično su u zrak pušteni deseci crnih balona kao znak upozorenja na sveprisutno a ne uvijek vidljivo nasilje nad ženama.

Ovoj akciji kojom se želi senzibilizirati društvo za problematiku nasilja nad ženama te poslati jasne poruke da se nasilje nad ženama ne smije tolerirati pridružio se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Neformalnu Riječku mrežu za pružanje psihosocijalne potpore žrtvama nasilja čine Centar za participaciju žena u društvenom životu, Centar za socijalnu skrb Rijeka – podružnica Obiteljski centar, Dječji dom “Tić” Rijeka, Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Rijeci, SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, “Sv. Ana” – Caritasov dom za žene i djecu i Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka (U.Z.O.R.).

crni baloni 2

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se od 2004. godine kada ga je Hrvatski sabor proglasio u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine. Tijekom brakorazvodne parnice Mato Oraškić ubio je suprugu Gordanu Oraškić, njezinu odvjetnicu Harju Prohić i sutkinju Ljiljanu Hvalec te teško ranio zapisničarku Stanku Cvetković. Osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views