ČESTITAMO! U Rijeci proglašeni najbolji privatni iznajmljivač, turistički vodič, prodavač, vrtlar…

Dodijeljene su nagrade i priznanja u akciji „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“

U Vijećnici Grada Rijeke prigodnim je programom obilježen Svjetski dan turizma i završetak akcije „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“. U sklopu programa dodijeljene su nagrade i priznanja mjesnim odborima Grada Rijeke za sudjelovanje u ekološkim akcijama i akciji „Biramo najuređenije okućnice, balkon i prozor“, dodijeljena su i priznanja za doprinos kvaliteti turizma i promociji Rijeke sudionicima “Čovjek ključ uspjeha – Djelatnik godine” te posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma

Djelatnik godine u 16 kategorija

U cilju razvijanja i podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, Hrvatska turistička zajednica i ove je godine raspisala natječaj „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, djelatnik godine“.

U sklopu ovog projekta provodi se izbor djelatnika godine u 16 kategorija: agencijski djelatnik, turistički animator, turistički vodič, djelatnik u hotelskom objektu ili kampu, djelatnik u ugostiteljskom objektu (kuhar, konobar, slastičar, sommelier, itd.), privatni iznajmljivač, domaćin turističkog seljačkog domaćinstva, policajac, djelatnik u pomorskom prijevozu, djelatnik u zračnom prijevozu, djelatnik u cestovnom prijevozu, prodavač, djelatnik na uređenju i održavanju okoliša, vatrogasac, djelatnik u sustavu turističkih zajednica, turistički inspektor.

Svrha ovog programa je obuhvatiti sve djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju “slike” gostiju o Hrvatskoj kao gostoljubivoj i privlačnoj turističkoj destinaciji i one koje svojim radom mogu utjecati na podizanje kvalitete usluge u turizmu, kao najvažnijem hrvatskom izvoznom proizvodu.

Dodijeljena su posebna priznanja pojedincima koji su se posebno istakli u slijedećim kategorijama: Agoston Gergely, prof. u kategoriji „Turistički vodič“ – prijedlog Udruga turističkih vodiča Kvarnera, Melita Milohnić u kategoriji „Djelatnik u hotelskom objektu ili kampu“ – prijedlog Jadran Hoteli d.d. Rijeka, Natali Goitanich u kategoriji „Privatni iznajmljivač“ – prijedlog Udruge privatnih iznajmljivača grada Rijeke, Dragan Ibišević u kategoriji „Djelatnik u cestovnom prometu“ – prijedlog Autotrolej d.o.o. Rijeka, Ljubica Vuković u kategoriji „Prodavač“ – prijedlog Brodokomerc Nova d.o.o. Rijeka i lvan Bijelić u kategoriji „Djelatnik u uređenju i održavanju okoliša“ – prijedlog K.D. Čistoća d.o.o. Rijeka.

Posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma dodijeljena su Hotelu Jadran u Rijeci, Riječkoj nadbiskupiji, Nogometnom klubu Orijent, Državnom arhivu u Rijeci, Festivalu Melodije Istre i Kvarnera, Kanalu Ri, Radio Korzu i Mirjani Rahelić.

Ekološke akcije

U sklopu projekta provode se ekološke akcije po mjesnim odborima te biranje najljepše okućnice, balkona i prozora u sklopu mjesnih odbora Grada Rijeke tijekom cijele godine, a sve u cilju podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora i zaštite okoliša.

Nadalje, edukativno-ekološke akcije provode se tijekom cijele godine u organizaciji KD Čistoća, Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenjem zemljištem Grada Rijeke, Odjel za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Sekcije mladih Društva arhitekata Rijeke te raznih udruga.

U ovogodišnju akciju uključilo se 20 Vijeća mjesnih odbora kroz provedbu ekoloških akcija i akcije „Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor“ i to: MO Banderovo, MO Belveder, MO Brašćine – Pulac, MO Bulevard, MO Draga, MO Drenova, MO Gornja Vežica, MO Grbci, MO Kantrida, MO Kozala, MO Orehovica , MO Pehlin, MO Podmurvice, MO Podvežica, MO Sv. Kuzam, MO Sv. Nikola, MO Svilno, MO Školjić – Stari grad, MO Škurinje i MO Vojak.

U akciju Naj, Naj uključila su se 20 vijeća mjesnih odbora kroz provedbu ekoloških akcija i akcije “Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor” i to:

15 mjesnih odbora provela su akciju “Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor” (MO Banderovo, MO Belveder, MO Brašćine-Pulac, MO Bulevard, MO Draga, MO Drenova, MO Grbci, MO Kantrida, MO Kozala, MO Orehovica, MO Pehlin, MO Podvežica, MO Sv. Kuzam, MO Škurinje i MO Vojak)

15 mjesnih odbora provelo je ili će provesti ekološke akcije do kraja godine MO Banderovo, MO Bulevard, MO Drenova, MO Gornja Vežica, MO Grbci, MO Kantrida, MO Kozala, MO Orehovica, MO Pehlin, MO Podmurvice, MO Sveti Kuzam, MO Sv. Nikola, MO Svilno, MO Školjić i MO Škurinje)

10 mjesnih odbora provest će obje akcije: ekološku akciju i akciju “Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor”, i to: MO Banderovo, MO Bulevard, MO Drenova, MO Grbci, MO Kantrida, MO Kozala, MO Orehovica, MO Pehlin, MO Sveti Kuzam i MO Škurinje.

Nagrade i priznanja uručili su Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke i Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, a Damir Badurina upotpunio je glazbeni program.

„Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je u suradnji sa sustavom turističkih zajednica 2000. godine ekološko-edukativan projekt „Volim Hrvatsku“ u cilju poticanja uređenja i oplemenjivanja turističkog prostora/destinacija i okoliša, poboljšanja raznovrsnosti i kvalitete pojedinih elemenata i ukupne ponude turističkih destinacija, razvoja novih proizvoda u različitim segmentima turističke ponude, poticanja razvoja turističkih inicijativa i proizvoda na netradicionalnim i nerazvijenim turističkim područjima, poticanja novih kulturno-turističkih inicijativa i događanja, podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice te razvoj svijesti o značaju turizma za podizanje ukupne kvalitete življenja.

Sukladno tome, u Rijeci se godinama provodi projekt pod nazivom „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“ u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u cilju podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora i zaštite okoliša.

Kao nastavak tog projekta u Rijeci se godinama u suradnji s nadležnim odjelima Grada Rijeke, kroz cijelu godinu provodi projekt „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“ koji uključuje više akcija: „Više cvijeća, manje smeća“, „Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor“ i ekološke akcije u mjesnim odborima, „Čovjek – ključ uspjeha“, sajmove cvijeća i završnu akciju „Naj – Naj“.

Tijekom proteklih godina manifestacija je iz skromnih početaka prerasla u veliki projekt, koji je dobro prihvaćen od strane stanovnika grada Rijeke, o čemu svjedoči sve veći broj sudionika koji se iz godine u godinu uključuju u njenu provedbu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari