ČESTITKE! Darivatelji krvi, ovogodišnji dobitnici priznanja Hrvatskog Crvenog križa, darivani od Grada Rijeke

Povodom Međunarodnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat u Salonu Grada Rijeke primili su darivatelje krvi, ovogodišnje dobitnike priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

„Drago mi je da i ove godine čestitajući Međunarodni dan darivatelja krvi možemo zahvaliti svim darivateljima krvi na njihovom humanitarnom radu. Oni doslovno daju dio sebe za zdravlje čovječanstva“, poručio je gradonačelnik Obersnel okupljenima a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

U znak priznanja za humanost, predanost i postojanost u pomaganju, gradonačelnik Obersnel darivateljima je, ovisno o broju darivanja krvi uručio fotomonografiju “Rijeka otvorena svima” s fotografijama Petra Fabijana i Marka Gracina, knjigu s fotografijama Rijeke iz objektiva Čuče Grabovca te Srebrnjake Grada Rijeke, a darovateljice su dobile i ružu.

Priznanja su dobili: Mare Blažan, Klementina Čavar, Ida Lukanović, Lorena Marotti i Jasmina Puhovac (darivateljice koje su darovale krv 35 puta), Fanika Prizmić (darivateljica koja je darovala krv 55 puta) te Gorana Bratuša i Mirjana Corelli (darivateljice koje su darovale krv 95 puta).

primanje-darivatelji-krvi
Marino Paliska i Mujaga Begić, darivatelji koji su darovali krv 150 puta, i gradonačelnik Vojko Obersnel

Zatim, Miroslav Brajković, Luciano Dujmović, Muhamed Maslić, Darko Kolarec, Radivoj Mrkušić i Čedomil Puljanić (darivatelji koji su darovali krv 100 puta), Ahmet Arnautović, Ramadan Đemaili i Milan Pajdak (darivatelji koji su darovali krv 125 puta) te Mujaga Begić i Marino Paliska (darivatelji koji su darovali krv 150 puta).

Prijemu su prisustvovali i dopredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Suzana Janković, predsjednik Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka Ivo Vidotto, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Marija Vičić i v.d. voditeljica Odsjeka darivatelja krvi Branka Maračić.

Ovom prilikom, dopredsjednica Janković zahvalila se Gradu Rijeci. „U ime ove naše delegacije i u ime svih aktivista i zaposlenika Crvenog križa Rijeka, zahvaljujem na tome što nas redovno pratite, što ste suradnici u našim aktivnostima te što ste nam ove godine specijalno pomogli ostvariti naš dugogodišnji cilj, a to je imenovanje Stuba Crvenog križa na reprezentativnom mjestu u centru grada“, istaknula je.

Predsjednik Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka Ivo Vidotto gradonačelniku Vojku Obersnelu, koji je također darivatelj krvi, uručio je prigodni poklon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari