"VATROGASNE MJERE"

Crikvenica ne odbacuje prijedloge obrtnika. Mjere će donositi zajednički

FOTO: Grad Crikvenica

Sastanci s obrtnicima održavat će se svaka dva tjedna dok se ne donesu zadovoljavajuće mjere

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović u četvrtak su održali sastanak sa Udruženjem obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine odnosno s predsjednikom Udruženja Kristijanom Koščićem i predstavnicima svih cehova koji djeluju pri Udruženju.

Na sastanku je razmatran prijedlog koji je Udruženje obrtnika dostavilo Gradu, a odnosi se na pomoći svim obrtnicima koji djeluju na području grada. Predstavnici Grada su još jednom prezentirali sve mjere koje su donesene za pomoć gospodarstvu, kao i svim građanima u doba pandemije koronavirusa, a koje se tiču odgode plaćanja svih davanja prema Gradu Crikvenici. Svim fizičkim i pravnim osobama odobrena je odgoda plaćanja, a poduzetnicima koji su obuhvaćeni mjerom zabrane odobrit će se oprost svih davanja prema Gradu(plaćanje za komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda, zakupe javnih površina i gradskih prostora, zakup terasa te spomeničku rentu).

Zaključeno je da je veoma bitno sagledati cjelokupnu situaciju i pratiti kako se mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske reflektiraju na poslojavanje poduzetnika na području grada Crikvenice. Za pojedine od mjera koje su predložene od strane Udruženja obrtnika je još prerano za donošenje, ali svakako valja napomenuti da niti jedan od prijedloga nije odbačen. Gradonačelnik i zamjenica gradonačelnika će svaka dva tjedna održavati sastanke sa Udruženjem obrtnika te mjere i pomoći usmjerene na poduzetnike prilagođavati situaciji.

“Vatrogasno smo donijeli mjere kojima smo nastojali olakšati svim poduzetnicima koji su zahvaćeni zabranom obavljanja svojih djelatnosti, ali ćemo sve mjere usmjeravati i prema onima kojima je u većoj ili manjoj mjeri ograničeno obavljanje njihovih djelatnosti”, kazao je gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari