55. GODIŠNJICA

Uručena priznanja najzaslužnijim obrtnicima s područja Rijeke i okolice

Svečano je proslavljena 55. godišnjica Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena, koja je održana u hotelu Hilton u Rijeci. Tom prigodom, župan Zlatko Komadina darovao je predsjedniku Udruženja Ivici Zbašniku kristalnu kocku s grbom Županije i fotomonografiju “Primorsko-goranska županija 1993.-2023. Tri desetljeća rasta i razvoja” tiskanu povodom 30 godina Primorsko-goranske županije.

Bila je to prilika i za dodjelu priznanja i nagrada najzaslužnijim obrtnicima s područja Rijeke i okolice kojima je čestitao župan Komadina.

“Posebno čestitam gospodinu Viktoru Shahiniju čiji je obrt stariji od Udruženja kao i svim ovogodišnjim laureatima. U PGŽ-u je registrirano preko 11 tisuća obrtnika. Čestitam svakom od njih koji je zaposlio sebe i barem još jednog djelatnika, a puno vas je koji imate i desetke zaposlenika, tako da broj zaposlenih u obrtima iznosi 20 tisuća, a broj aktivnih obrta čini 45 posto gospodarstva u našoj županiji”, poručio je župan Komadina i dodao da Županija daje veliku potporu obrtnicima kroz Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj.

Posljednjih 10 godina kontinuirano provodi mjere izravnih potpora i poticaja za obrtnike kroz subvencioniranje kamata na kredite, dodjelom bespovratnih sredstava i odobravanjem zajmova za bespovratne kredite, a samo je u 2023. godini za mikro i male poduzetnike u PGŽ te posebno na području Gorskog kotara, osigurano preko milijun eura u proračunu Županije.

Predsjednik Udruženja Ivica Zbašnik u svom je govoru istaknuo ulogu obrtništva u cjelokupnom gospodarstvu s obzirom da u Republici Hrvatskoj danas djeluje više od 110.000 obrtnika.

“Sve dok ima marljivih, poduzetnih, vrijednih i upornih obrtnika, koji ne samo da svojim radom doprinose obrtništvu, nego obrtništvo žive, nema bojazni za opstojnost obrtništva u cijeloj lijepoj našoj, a ne samo u našem kraju”, zaključio je predsjednik Ivica Zbašnik.

Posebno priznanje “Povelja” Obrtničke komore PGŽ primili su Anđelka Grginčić, frizerka za žene za 30 godina obrtništva, Bajramša Bajrami, obrt za trgovina na malo u nespecijaliziranoj prodaji za 26 godina i Slavica Stojanović, krojačica za 15 godina rada kao obrtnica.

Posebno priznanje “Povelja” Udruženja obrtnika Rijeka primili su Saša Glasenhardt, obrt za računovodstvene i knjigovodstveni poslovi za 11 godina rada u obrtništvu, Leo Spinčić, urar za 19 godina i Vanja Freiseis, cvjećarka za 22 godine u obrtništvu.

Plaketu “Obrtničke ruke” s pisanim priznanjem Udruženja obrtnika dobila je Olgica Pravdica, obrt za skrb i njega kućnih ljubimaca (22 god.), Luka Možnik, ugostitelj (25 god.), Roberta Tomac, obrt za obrazovanje i poučavanje (26 god.) i Danijel Vranić, ribar (26 god.).

Svečanosti su u ime Primorsko-goranske županije prisustvovali i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban i zamjenica pročelnika UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari