NASTAVIT ĆE SE I NA DRUGIM LOKACIJAMA

​Crikveničkim umirovljenicima održana predavanja za prevenciju kriminaliteta

Održavanje predavanja i radionica iz prevencije za umirovljenike će se nastaviti i u drugim mjestima Primorsko-goranske županije

Prošli petak, 3. veljače, za umirovljenike s područja Crikvenice organizirana su edukativna predavanja na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela“.

Predavanja su održana u prostorijama Udruge umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, a organizirali su ga policijski službenici prevencije iz Policijske postaje Crikvenica u suradnji s kolegama za prevenciju iz Ureda načelnika Policijske uprave primorsko-goranske.

Tijekom predavanja o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta na štetu starijih osoba policijska službenica Andrijana Štampf upoznala je umirovljenike o oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i o preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti kao potencijalne žrtve kaznenih djela.

Pri tome ih je posebno upozorila na česte džepne krađe, zatim prijevare putem interneta i na kućnom pragu, ali i teške krađe provaljivanjem iz automobila, kao i drske krađe te druga kaznena djela.

Naime, osobe starije životne dobi česte su žrtve kaznenih djela i u puno slučajeva iskorištava se  njihova dob, zdravstveno stanje, neupućenost, nepažnja ili lakovjernost. Stoga je i ova vrste edukacije organizirana u cilju senzibiliziranja osoba starije životne dobi i podizanja razine njihove samozaštite.

Tijekom godine održavanje predavanja i radionica iz prevencije za umirovljenike će se nastaviti i u drugim mjestima Primorsko-goranske županije kako bi se smanjio broj kaznenih djela na njihovu štetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari