'SLOŽENA GRADNJA'

Napreduju radovi na obilaznici Novog Vinodolskog, prvoj fazi dionice Križišće-Žuta Lokva na Jadransko-jonskom koridoru

Foto: MMPI

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je u petak radove na izgradnji obilaznice Novog Vinodolskog, prvoj fazi izgradnje dovršetka autoceste A7 na dijelu Križišće-Žuta Lokva, uz koje se paralelno provode aktivnosti za dovršetak preostalih dionica na Jadransko-jonskom koridoru.

Ukupna duljina obilaznice iznosi 9,8 km, od toga 6,5 km ide po trasi buduće autoceste A7, dok se preostalih 3,3 km odnosi na spojne ceste do Jadranske magistrale (D8).

Prilikom obilaska radova potpredsjednik Vlade i ministar Butković rekao je kako je vidljiv napredak radova na ovoj prvoj dionici Križišće-Žuta Lokva, dijelu Jadransko-jonskog koridora, i kako je to jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Primorsko-goranskoj županiji. Također je pojasnio kako je riječ o projektu koji ujedno predstavlja i rasterećenje samog Grada Novog Vinodolskog, koji je uz Grad Omiš i neke druge gradove na Jadranu, opterećen u ljetnim mjesecima s obzirom na velik turistički promet.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Vrijednost radova na ovoj dionici iznosi 63 milijuna eura (bez PDV-a) i riječ je o složenom gradilištu s obzirom na konfiguraciju terena, što je objasnio i predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o. Boris Huzjan.

„Složena je ovdje gradnja, imamo jedan tunel Zagori, dužine preko 800 metara. Kao što ste vidjeli preko pola tunela je probijeno. Tu je i vijadukt Ričina, dužine preko 1000 metara. Na sedam temelja su završni radovi i radovi idu u redu.“, rekao je Huzjan najavivši kako se natječaj za južnu traku ove dionice može očekivati početkom iduće godine.

Kako je rekao potpredsjednik Vlade i ministar Butković, budući autocestovna izgradnja u cijeloj Hrvatskoj ide svojem kraju, završava se dionica do Siska i za godinu dana bit će u cijelosti izgrađen Vc koridor kroz Hrvatsku: „Ono što je preostalo je izgraditi dovršetak dionica na Jadransko – jonskom koridoru kroz Hrvatsku. Hrvatske autoceste su u tom smislu raspisale natječaj za dionicu Križišće – Selce, točnije, Križišće – Jadranovo i Jadranovo – Selce, a u tijeku je natječaj i za dvije dionice na A1 Metković – Dubrovnik.“, rekao je Butković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari