ISKORISTITE PRILIKU

Dan otvorenih vrata na riječkoj Klinici za dentalnu medicinu

Foto: Unsplash/ Ilustracija

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svijesti o oralnom karcinomu i karcinomu glave i vrata (Oral, Head and Neck Cancer Awareness Week) koji se ove godine obilježava 3. – 9. travnja, na Klinici za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka i Fakultetu dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci organiziran je Dan otvorenih vrata.

Odjel za oralnu medicinu Klinike za dentalnu medicinu (Krešimirova 40, I. kat, ordinacija br. 2), u srijedu 6. travnja tijekom Dana otvorenih vrata od 12 do 15 sati omogućit će građanima pregled usne šupljine bez narudžbe i uputnice.

Ova akcija provodi se širem svijeta s ciljem prepoznavanja karcinoma usne šupljine u ranoj fazi. Posebno ranjive skupine za ovaj oblik karcinoma su muškarci, pušači, konzumenti alkohola, osobe s oslabljenim imunosnim sustavom i osobe koje u obitelji imaju oboljele s karcinomom usne šupljine. Stoga u Danu otvorenih vrata naročito njih pozivamo da izdvoje malo vremena za sebe i dođu na pregled koji će raditi specijalisti i specijalizanti oralne medicine.

Rak usne šupljine, odnosno oralni karcinom šesti je najčešći oblik raka na svijetu. Nažalost, ponekad se utvrdi u uznapredovanom stadiju kad je ishod liječenja neizvjestan. Kratak i jednostavan pregled usne šupljine i dijagnostika u početnoj fazi bolesti mogu spasiti život.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views