DANI SV. VIDA: Danas „Večer uličnih zabavljača“ ali i brojni drugi programi!

Od Trga 128. brigade HV-a pa sve do Riječke ure u dvosatnom će programu svoje vještine pokazati različiti ulični svirači, plesači, žongleri, klaunovi, hodači na štulama

U sklopu Dana sv. Vida, u četvrtak, 14. lipnja s početkom u 19 sati, na Korzu će se održati Večer uličnih zabavljača.

Od Trga 128. brigade HV-a pa sve do Riječke ure u dvosatnom će programu svoje vještine pokazati različiti ulični svirači, plesači, žongleri, klaunovi, hodači na štulama. Također, posjetiteljima će se nuditi oslikavanje njihovih lica.

U 19 sati, ispred Gradske ure, nastupit će skupina Dangerous Show, potom će se predstaviti Klaun Marek i održati Kesteni papaja show.

Istovremeno, na pozornici na Trgu 128. Brigade HV, održat će se sljedeći nastupi i programi: ‘’Vivo Sportivo“ – zabavna predstava puna animacija, nastup plesne skupine Flash Dance Unit, Mađioničar Stefano te skupina Muljatovići koja će izvesti zabavni performans.

Od 19.10 do 21 sat, ispred zgrade Grada Rijeke, održat će se nastupi Puhačkog orkestara Lovran, Plesne skupine Salsero, Mađioničara Stefana te Plesne skupine Flame. Program ispred zgrade Grada Rijeke završiti će nastupom skupine Čupakabra koja će izvesti animaciju na štulama.

Da Kružna ne bude tužna

U Kružnoj ulici, Matica umirovljenika organizira tradicionalnu kulturno-rekreativnu akciju „Da kružna ne bude tužna“.

Program će započeti u 9 sati s natjecanjem u kartama i pikadu, a članice Matice umirovljenika izraditi će kolače koje će biti moguće kupiti na štandovima u Kružnoj. Svi dobrovoljni prilozi koji se prikupe biti će utrošeni u opremanje kluba umirovljenika u Kružnoj 5.

I ove godine su se u Matici umirovljenika održavali tečajevi stranih jezika u suradnji sa volonterima i studentima Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Podjela pohvalnica za članove koji su redovito pohađali tečajeve stranih jezika kao i zahvalnica za volontere održati će se u sklopu akcije Da Kružna ne bude tužna s početkom u 11:30 sati.

Akciju “Da Kružna ne bude tužna” obogatit će program glazbene sekcije Matice umirovljenika, ali i suradnja s udrugom Inkubator koja će tijekom ovog tjedna oslikavati zidove Kružne ulice.

Mnoštvo programa

U četvrtak, 14. lipnja u sklopu Dana sv. Vida, bit će održani programi prema sljedećem rasporedu:

u 10 sati, na Trgu 128. bigade HV-a, održat će se dječji program pod nazivom ”Riječka djeca gradu Rijeci” u sklopu kojeg će nastupiti dječji polaznici dječjih vrtića Mali Princ, Mala Sirena i Pinokio te OŠ Pećine, OŠ Nikola Tesla i Glazbeno scenske udruge RI – STARS.
u 16 sati, u prostoru Udruge Portić, Trg sv. Barbare 5, održat će se radionica za djecu: ”Vidov Origami maraton”,
u 18 sati, u Katedrali sv. Vida, održat će se Trodnevnica – svečana večernja molitva koju predvodi mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup riječki i sveta misa,
u 18 sati, kod Kosog tornja, započet će šetnja starim gradom koju organizira Vijeće Mjesnog odbora Banderovo,
u 20 sati, u Trsatskom svetištu održat će se Vidfest – festival duhovne glazbe,
u 21 sat, na pozornici na Trgu 128. brigade HV-a održat će se koncert Dijagnoze benda.
Također, od 12. – 15. lipnja, od 10.00 – 12.00 sati, djeca iz dječjih vrtića Delfin, Kvarner i Vidrica te iz OŠ Dolac dijelit će prigodne poklone i poruke građanima na Korzu. Kredama u boji djeca će i crtati po Korzu.

Od 12. – 15. lipnja, ispred trgovine Paleta Art (Ul. Šime Ljubića) bit će postavljena izložba i održavat će se slikanje na otvorenom, u suradnji s deset riječkih slikara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari